Klachten- en geschillenregeling aanmelden niet-leden

Per 1 januari 2017 is iedere zorgaanbieder verplicht een regeling te hebben voor de opvang en behandeling van klachten en geschillen. Dit is geregeld in de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg). Als lid van de NVH krijg je per 1 januari 2017, bij een klacht, ondersteuning van de verplichte klachtenfunctionaris en ben je aangesloten bij een geschillenregeling. Samen met andere paramedische beroepsgroepen heeft de NVH gewerkt aan de instelling van een klachtenfunctionaris en een geschillenregeling; beiden zijn ondergebracht bij het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). NVH-leden zijn via hun lidmaatschap automatisch aangesloten bij deze regeling.

Informatie voor niet NVH-leden
Ook als niet-NVH-lid is het mogelijk om je aan te sluiten bij de klachten en geschillenregeling. Wil je je als niet-NVH lid aansluiten bij de klachten- en geschillenregeling dan kan dit voor huidtherapeuten enkel via de NVH. De kosten voor deze aansluiting zijn €175,- per jaar en worden per kalenderjaar gefactureerd. Let op: het is alleen mogelijk gebruik te maken van de klachtenfunctionaris en de geschillenregeling als je al bent aangesloten. Het is niet mogelijk om je pas aan te sluiten op het moment dat er een klacht is. Klik hier voor meer informatie van de Rijksoverheid betreffende de Wkkgz verplichtingen voor zorgverleners.

Wil je je als niet-NVH lid aansluiten bij de klachten- en geschillenregeling? Vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt direct na aanmelding een bevestiging per mail, zodra al je gegevens verwerkt en gecontroleerd zijn ontvang je de jaarfactuur. Neem bij vragen contact op via info@huidtherapie.nl o.v.v. klachten- en geschillenregeling niet-NVH leden.

Aanmeldformulier Klachten- en geschillencommissie t.b.v. Niet-NVH-leden
Vul hier het adres van de praktijk in
Voeg hier je diploma toe
Vul hier je kwaliteitsregistratienummer in