Doove Care Groep


Doove Care Groep levert al bijna 60 jaar zorghulpmiddelen op de Nederlandse markt en staat daarnaast in de hulpmiddelenbranche bekend om haar uitstekende service- en onderhoudsafdeling. 
Onze klanten zijn verpleeghuizen, ziekenhuizen, instellingen voor gehandicapten, zorgverzekeraars, thuiszorginstellingen en andere zorgaanbieders.

Met de Lymphastim richten we ons op huid- en oedeem(fysio)therapeuten en bieden we oplossingen voor de zorg van lymfatische- en veneuze aandoeningen. 

Kijk voor meer informatie over Doove Care Groep op www.doove.nl of neem contact met ons op via info@doove.nl of 0182-624900

LogoDcaregroep_70M100Y_30M60Y.jpg
Lymphastim_manchet.jpg

IPC Therapie met de Lymphastim

De Lymphastim werkt volgens het Intermitterende Pneumatische Compressietherapie principe en geeft de meest effectieve, non-invasieve behandeling bij aandoeningen aan het vaat- en/ of lymfestelsel volgens de huidige stand van de wetenschap en praktijk. 

De therapie wordt voornamelijk ingezet bij het reduceren van lymfoedeem klachten en bestaat uit een compressiepomp in combinatie met een lucht gevulde meer-kamermanchet(ten). 
De afwisselende druk van deze kamers zorgt voor een pompbeweging en dat zorgt ervoor dat het lymfevocht uit het oedeem gebied verplaatst wordt.
Dankzij de 8 voorgeprogrammeerde behandelingen kan het zowel worden ingezet als ondersteuning voor een manuele lymfedrainage behandeling in de praktijkomgeving als voor een dagelijkse behandeling in de thuissituatie. Deze combinatie kan een uitzonderlijk resultaat tot gevolg hebben.

Klik hier of op de foto voor meer informatie over de Lymphastim en product- en instructievideo’s.NVH_Lymphastim.jpg

Een Lymphastim in uw praktijk?
Steeds meer huidtherapeuten en oedeem(fysio)therapeuten werken in hun praktijk met de Lymphastim in aanvulling op de manuele behandeling van (lymf)oedeempatiënten en om de aanvraag van IPC Therapie voor de patiënt beter te begeleiden. 

In ons streven om de Lymphastim toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk therapeuten (en hun patiënten) bieden wij verschillende financieringsmogelijkheden aan.

Naast huren, kopen, leasen of een combinatie ervan bieden wij ook een IPC Therapie Abonnement aan met verschillende pakketten.

Voor een vast bedrag per maand huurt u een Lymphastim en één of meerdere manchetten naar keuze en kunt u uw patiënten iets extra's bieden en uw handen ontlasten.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.
Of vraag eens een gratis demonstratie en 3-weekse proefperiode aan om te ervaren wat de Lymphastim voor u en uw cliënt kan betekenen.IPC Therapie voor in de thuissituatie aanvragen 

IPC Therapie kan door een patiënt in de thuissituatie worden toegepast ter aanvulling op een (lipo-)lymfoedeem behandeling. 
Dit heeft als grote voordeel dat de lymfedrainage frequenter kan worden toegepast, waardoor met elkaar wordt gestreefd naar het hoogst haalbare behandelresultaat. 
In Nederland wordt IPC Therapie bij de juiste indicatiestelling voor 100% vergoed door de zorgverzekeraar. Onze productspecialisten begeleiden en ondersteunen zowel de therapeut als de cliënt bij het hele aanvraagproces. 
Voor het aanvragen van IPC Therapie in de thuissituatie kunnen therapeuten snel en eenvoudig een aanvraag indienen via ons online aanvraagportaal.

Het portaal is slim en helpt bij het indienen van de verwijzing, samenstellen van de onderbouwing en indienen van de afleverspecificaties om de aanvraag zo goed en compleet mogelijk in te kunnen dienen bij de desbetreffende zorgverzekeraar.

Voor meer informatie over IPC Therapie, de vergoeding en het aanvraagportaal voor IPC Therapie in de thuissituatie van de cliënt kunt u terecht op het kennisplatform ipctherapie.nl
De inhoud van deze pagina is samengesteld door onze partner. De NVH is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.