Programma

Programma NVH Congres 22 mei 2019


12.45 | Registratie en ontvangst
@de NVH stand met koffie, thee en lekkers 13.30 | Algemene Ledenvergadering

Laat je zien én vooral horen @de ALV nieuwe stijl!

15.00 | Pauze en standbezoek
Even de benen strekken, hydrateren en de stands van diverse NVH Partners bezoeken. 
 


15.30 | Aftrap NVH Congres door NVH Bestuursvoorzitter Patrick Groenewegen

Patrick zal in zijn rol als dagvoorzitter het congres op geheel eigen-wijze begeleiden.


15.40 | Juiste Zorg op de Juiste Plek
De Taskforce Juiste Zorg op de Juiste Plek heeft onderzocht hoe de zorg in Nederland anders georganiseerd kan worden. Wat staat er in dit rapport? Hoe wordt de zorg opnieuw ingedeeld? En wat betekent dit voor de paramedische beroepen? Welke rol en kansen zijn er? Je hoort het tijdens deze lezing van Peter Leeflang, manager bij het Ministerie van VWS.
 


“Van het vegen van de stoep naar het schoonhouden van de straat. Niet het afpakken van zorg, maar het samen aanpakken." – Taskforce16.20 | Lipolymfoedeem -  Een multidisciplinaire aanpak door de huid- en oedeemtherapeut

Wat kunnen wij als huid- en oedeemtherapeuten betekenen voor chronische patiëntengroepen? Waar liggen onze sterktes in de multidisciplinaire behandeling van deze vaak uitgebreide casuïstiek? Welke stappen moeten we samen nog nemen? In de Lipolymfoedeem Kliniek van Marieke voor ’t Hekke staan mensen met lipoedeem centraal. Marieke neemt jullie graag mee op haar reis door het doolhof van zorgverzekeraars, paramedici, behandeltrajecten en samenwerkingen.

 Meer dan ooit wordt er van de huidtherapeut gevraagd om ondernemerstalent en competenties in te zetten en te laten zien, dus ook als je geen oedeemtherapie geeft is deze lezing over bijzonder ondernemerschap buitengewoon inspirerend.


17.05 | 
Ruimte voor discussie en vragen
 
17.15 | Hapje eten en bezoeken stands

Opgedane kennis laten bezinken onder het genot van hapje, bijkletsen met collega’s en NVH partners en speeddate-lunch met het bestuur!18.00 | Tumescente liposuctie bij lipoedeem en de rol van de huidtherapeut

In zijn Resculpt Clinic te Amsterdam behandelt dermatoloog dr. Jonathan Kadouch patiënten met lipoedeem door middel van tumescente liposuctie. Waarom deze behandelvorm? Bij welke gradaties is het behandelresultaat optimaal en welke patiënten komen niet in aanmerking? Daarnaast zal hij ingaan op leefregels en oedeem- en compressietherapie door de huidtherapeut rondom de behandeling.
 


18.35 | (Ge)Volg de richtlijnen!

Naar aanleiding van het publiceren van de lipoedeemrichtlijnen in het Verenigd Koninkrijk heeft Ellen Kuijper-Kuip de Duitse, Nederlandse en Britse richtlijnen met elkaar vergeleken op inhoud en behandeladviezen. Wat viel op? Wat werd er in de andere richtlijnen geschreven over compressie? Wat staat ons te doen op het gebied van zelfmanagement, meten en beweeggedrag? Hoe breng je dit aan de patiënt? Ellen zal ook ingaan op het recente onderzoek waarbij een studente diëtiek opdracht heeft gekregen om te onderzoeken op welke gebieden vrouwen behoefte hebben aan begeleiding en voedingsadviezen bij lipoedeem.


19.10 | Ruimte voor discussie en vragen
 


19.20 | Korte pauze
 


19.40 | Oedeem: Onze passie!
Na de pauze betreedt Ellen Kuijper - Kuip nogmaals het podium om je de weg te wijzen naar aanleiding van de ontwikkelingen in de oedeem- en wondzorg. Welke zorg is nog inzetbaar en bij welke patiëntengroep? Hoe ga je om met alle eisen van de zorgverzekeraars? Waar vindt de huidtherapeut haar plaats binnen dit zorgveld?


20.10 | 
De echte hulpvraag: ICF toepasbaar in de praktijk

Murielle Alvares MA is huidtherapeut, HU-docent, eigenaar van Huidzorg en You-Mi trainingscenter. Zij neemt je mee in wereld van de ICF voor de huidtherapeut. Middels twee casussen laat ze je zien hoe je die binnen de ICF kan plaatsten. Met oedeem of wondzorg spelen er vaak meerdere factoren mee en werken meerdere disciplines samen in een zorgnetwerk. Het is van belang om als zorgverlener de mens met een aandoening zo volledig mogelijk in kaart te brengen om te komen tot een totaalbeeld. Er is meer ‘te zien’ dan enkel het oedeem of de wond. ICF is de toepassing voor ons om de hulpvraag duidelijk te krijgen, snel verbanden te zien en een eenheid van taal te gebruiken voor wetenschap en interprofessioneel overleg.
 


20.45 | Ruimte voor discussie en vragen 
 


21.00 | Netwerkborrel
Een laatste drankje en met elkaar napraten over indrukken en ervaringen van de dag met het bestuur, organisatie en onze NVH Partners… en dan lekker naar huis!
 


21.30 | Einde NVH Congres


Onze partners