Verdiepingssessies

Verdiepingssessies

Naast je deelname aan de ALV en het plenaire programma kun je tevens kiezen uit  drie verdiepingssessies in maximaal drie verschillende rondes. Voor iedere ronde geef je op het aanmeldformulier een eerste en een tweede keuze op. 

Verdiepingssessies ronde 1

Sessie A: Meten is weten! Meten bij oedeem en het implementeren in de praktijk
De Expertgroep Oedeem houdt zich meer dan ooit bezig met de wetenschap achter oedeemtherapie. Tijdens deze sessie leer je hoe je meten kunt implementeren in de dagelijkse praktijk

Sessie B: Nieuwe behandeltechnieken bij hypertrofische littekens
Plastisch chirurg Frank Niessen promoveerde in 1999 op hypertrofische littekenvorming. Hij combineert academisch onderzoek naar littekenvorming en wondgenezing met onderzoek naar lipofilling. In deze sessie zet hij uiteen welke behandeltechnieken hij inzet bij littekens, hoe de patiëntenreis eruit ziet en of daar een rol in is weggelegd voor de huidtherapeut. 

Sessie C: Nieuwe inzichten in het netwerk van collageen en bindweefsel
Wat is de rol van micro vacuolen in de cellen, wat zijn de problemen die kunnen optreden, waarom is dit belangrijk en wat is de invloed van bindweefselmassage? Drs. Claudia van der Lugt vertelt in deze sessie alles over micro vacuolen in de huid.

Sessie D: Motivational interviewing 
De zorg zal de komende jaren sterk veranderen. Van paramedici wordt verwacht dat ze, naast de ‘inhoudelijke’ kant van het vak, ook in staat zijn hun patiënten te motiveren. Hoe kun je iemand die "zijn hakken in het zand heeft" toch verleiden om te veranderen? Patiënten die "ja zeggen en nee doen". We kent ze niet! Ook het oplossen van ambivalentie is een belangrijk onderdeel van Motivational Interviewing. In deze verdiepingssessie met Stijn van Merendonk, trainer en Expert Motivational Interviewing, wordt de toepassing in de praktijk verder uitgediept. 

Sessie E: Stap voor stap door het IPO
In de kwaliteitscriteria 2015-2020 is het IPO (Individuele Professionele Ontwikkeling) opgenomen. Wat is het IPO? Welke eisen worden hieraan gesteld? Lucielle van den Broek van het Kwaliteitsregister Paramedici en Lilian Dekkers, huidtherapeut en lid registratiecommissie geven praktische voorbeelden en  concrete toelichting op alle stappen van het IPO. 

Verdiepingssessies ronde 2

Sessie A: Richt en peel met het juiste doel; do’s & dont’s bij pseudofolliculitis barbae
De Licht- en Laser Expertgroep gaat vloggen! De experts volgen een patiënt met Pseudofolliculitis barbae, een chronische huidaandoening welke voornamelijk bij donker gekleurde mannen wordt gezien. Wat kan de huidtherapeut betekenen? Evidence Based en Best Practice bij de behandeling van deze zogeheten ‘Razor Bumps’ door huidtherapeuten Liselotte Pauw, Annelijn van Ierland en Marlous Soesbergen.

Sessie B: Samen klanten vinden en verbinden - Online marketing voor huidtherapeuten
Steeds meer patiënten zoeken online naar informatie en behandelingen, en er zijn talloze online kanalen om je praktijk online te profileren. Wat is effectief en hoe zet je je beperkte tijd zo maximaal mogelijk in om verwijzers en patiënten te bereiken? Antwoord op deze vragen en meer in deze praktische workshop van Erica Bouma van Spring marketing.

Sessie C: Nieuwe inzichten in het netwerk van collageen en bindweefsel
Wat is de rol van micro vacuolen in de cellen, wat zijn de problemen die kunnen optreden, waarom is dit belangrijk en wat is de invloed van bindweefselmassage? Drs. Claudia van der Lugt vertelt in deze sessie alles over micro vacuolen in de huid.

Sessie D: Motivational interviewing 
De zorg zal de komende jaren sterk veranderen. Van paramedici wordt verwacht dat ze, naast de ‘inhoudelijke’ kant van het vak, ook in staat zijn hun patiënten te motiveren. Hoe kun je iemand die "zijn hakken in het zand heeft" toch verleiden om te veranderen? Patiënten die "ja zeggen en nee doen". We kent ze niet! Ook het oplossen van ambivalentie is een belangrijk onderdeel van Motivational Interviewing. In deze verdiepingssessie met Stijn van Merendonk, trainer en Expert Motivational Interviewing, wordt de toepassing in de praktijk verder uitgediept. 

Sessie E: Ben jij 100% WKKGZ-proof?
Vergewisplicht, meldplicht, informatieplicht, klachten en geschillenregelingen: een kleine greep uit vele verplichtingen die de afgelopen jaren voor de huidtherapeutische praktijk veranderd zijn. Tijdens de verdieping sessie bespreken wij de belangrijkste verplichtingen, gaan we na waar je nu staat en komen we met praktische oplossingen. Door Monique van Bekkum, huidtherapeut en verenigingsmanager NVH.

Verdiepingssessies ronde 3

Sessie A: Hoe integreer je Skindex-29 in je dagelijks handelen?
De stem van de acnepatiënt en het leveren van goede zorg staan centraal in ons handelen. Maar hoe maak je dit inzichtelijk? Hoe weet je dat je de kwaliteit van leven van jouw patiënt daadwerkelijk verbetert en hoe meet je dit? Tijdens deze sessie maak je kennis met de ‘Skindex-29  Kwaliteit van leven-meting’ en leer je van Sandra Nijland, huidtherapeut en lid Expertgroep Acne hoe je deze in je eigen praktijk kunt implementeren. 

Sessie B: Samen klanten vinden en verbinden - Online marketing voor huidtherapeuten
Steeds meer patiënten zoeken online naar informatie en behandelingen, en er zijn talloze online kanalen om je praktijk online te profileren. Wat is effectief en hoe zet je je beperkte tijd zo maximaal mogelijk in om verwijzers en patiënten te bereiken? Antwoord op deze vragen en meer in deze praktische workshop van Erica Bouma van Spring marketing.

Sessie C: PREM & Innovaties Qualiview
Per 1 januari 2018 zet Qualizorg voor huidtherapeuten de CQ index-vragenlijst om naar de PREM-lijst. Wat is de kracht van deze nieuwe vragenlijst? En wat is er voor jou veranderd? In deze sessie hoor je over de PREM én de nieuwe ontwikkelingen van het meten van de klantwaardering met Qualiview. Zo laten wij bijvoorbeeld nieuwe functionaliteiten zien, zoals de contactfunctie met uw respondenten, de review-functie in Qualiview. Ook krijg je informatie over de Google Sterren licenties en eenvoudige tips over hoe je jouw respons kunt verhogen. Door Elles Baak, Accountmanager Paramedische Markt, Qualizorg.

Sessie D: Mindfulness is niet alleen goed voor de patiënt
Onderzoek wijst uit dat de resultaten van een mindfulness-training verbluffend kunnen zijn. Steeds vaker worden mindfulness vaardigheden ingezet als interventie voor hersteltrajecten. 
In deze sessie laat mindfulness-trainer Els Jansen op de Haar zien hoe je minder vanuit automatische patronen en meer vanuit vrijheid kunt reageren op situaties. 

Sessie E: Ben jij 100% WKKGZ-proof?
Vergewisplicht, meldplicht, informatieplicht, klachten en geschillenregelingen: een kleine greep uit vele verplichtingen die de afgelopen jaren voor de huidtherapeutische praktijk veranderd zijn. Tijdens de verdieping sessie bespreken wij de belangrijkste verplichtingen, gaan we na waar je nu staat en komen we met praktische oplossingen. Door Monique van Bekkum, huidtherapeut en verenigingsmanager NVH.

Deelname aan de sessies wordt op volgorde van binnenkomst ingepland. De organisatie doet haar uiterste best om iedereen bij de sessie van zijn/haar keuze te plaatsen, maar behoudt zich het recht om wijzigingen aan te brengen.

Onze partners