Programma

Programma

08.00 uur - Registratie en ontvangst met koffie en thee

(registratie sluit om 08.45 uur)


09.00 uur -Algemene Ledenvergadering NVH

Iedereen doet mee met de ALV! Binnen een uur ben je weer helemaal op de hoogte van alle nieuws en ontwikkelingen van de NVH


10.00 uur -Volle kracht vooruit!

Opening congres door NVH-Bestuursvoorzitter Sabine Uitslag


10.10 uur -Preventie via lifestyle

ASHWYN SCHOTBORG - Arts en onderzoeker

‘Hybrid Doctor’ Ashwyn Schotborg heeft een interessante kijk op preventie en therapietrouwheid. Hij laat zien hoe hij patiënten de beste versie van zichzelf laat zijn door lifestyle en vitaliteit te integreren in het behandelplan. Hoe krijgt hij ze zover?


10.40 uur -Koffiepauze


11.10 uur -ICF in de huidtherapeutische praktijk

YVONNE HEERKENS - Lector Arbeid & Gezondheid bij de HAN en senior onderzoeker Terminologie & Technologie bij het Nederlands Paramedisch Instituut (NPi)

Vanuit het Paramedisch Platform Nederland, waar de NVH ook aan deelneemt, wordt de ICF als gezamenlijke taal gepromoot, passend bij de nadruk op het 'functioneren' van cliënten. Ook intern binnen de vereniging, zoals bij herziening van richtlijnen en casuïstiek op de kwaliteitskringen, wordt de ICF gebruikt. Maar hoe pas je dit eigenlijk toe in de praktijk, bij het klinisch redeneren en bij het kiezen van behandeldoelen en meetinstrumenten? Een verhaal over de mogelijkheden en de begrenzingen van de ICF.


11.40 uur -Ontdek de kracht van motivatie

STIJN VAN MERENDONK - Trainer en Expert Motivational Interviewing

Heb je nog steeds het idee dat patiënten motiveren lastig is en veel tijd kost? Benieuwd hoe je eenvoudig de patiënt aan het werk zet? Tijdens zijn werk als sportcoach, fysiotherapeut en leefstijlcoach stond motivatie en gezond gedrag altijd centraal. In 2006 specialiseerde hij zich in Motivational Interviewing. Toen hij deze methodiek ging toepassen in zijn praktijk ontdekte hij de kracht van motiveren. De resultaten die hij boekte bleven niet onopgemerkt. Wat is het geheim? Motivational Interviewing geeft je inzicht in en handvatten om de motivatie van de patiënt te vergroten en het gedrag te veranderen.12.30 uur -Lunchpauze met standbezoek en pitches door NVH Partners


13.45 uur -Verdiepingssessies ronde 1 


14.40 uur -Verdiepingssessies ronde 2


15.30 uur -Theepauze 


15.50 uur -Verdiepingssessies ronde 3


16.40 uur -Afsluiting plenair


17.20 uur -Netwerkborrel


18.00 uur -Einde congres


Wijzigingen voorbehouden
Onze partners