Nieuws en Actueel

Wrap Up Expertmeeting (Brandwonden) Littekenzorg

Wrap Up Expertmeeting (Brandwonden) Littekenzorg

Op 17 april vond de eerste Expertmeeting (Brandwonden) Littekenzorg plaats in het Postillion Hotel te Bunnik. Meer dan 50 deelnemers woonden de Expertmeeting bij, die werd afgetrapt door Expertgroep voorzitter Rina Rijkenberg en Rosemarijn van Meijeren, lid van de Expertgroep. De Expertgroep zal zich littekenbreed gaan inzetten, niet alleen voor brandwonden. Er wordt druk geschreven aan het zorgarrangement, wat ook littekenbreed wordt geschreven. Behandel jij als huidtherapeut littekens in de praktijk? Binnenkort volgt een klankbordsessie, meld je vooral aan om input te leveren voor het zorgarrangement. Tevens wordt er gewerkt aan nieuwe nascholing m.b.t. brandwonden in samenwerking met de Nederlandse Brandwonden Stichting.

Arts en onderzoeker Kelly Kwa gaf uitleg over het POSAS meetinstrument voor littekens, de Expertgroep roept alle NVH leden met aandachtsgebied littekenbehandeling op om deze meetmethode in te zetten in de praktijk. Het Protocol POSAS is te vinden op de ledensite onder kwaliteitsinstrumenten.

Na de pauze werd het programma voortgezet met een interessante bijdrage van Ester Peters, een huidtherapeut die onderzoek deed naar het effect van microneedling bij brandwondenlittekens. De avond werd afgesloten met een ervaringsdeskundige op het gebied van necrotiserende fasciitis, een indicatie die ook in brandwondencentra gezien en behandeld wordt. Duidelijk werd hoe belangrijk het is dat wij ons blijven inzetten voor deze patiëntengroep en dat we nog lang niet altijd goed in beeld zijn. Kortom, weer een interessante Expertmeeting en een mooie start voor de Expertgroep.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen