Nieuws en Actueel

Weekupdate Corona 12 juni 2020

Op 8 juni jl. heeft de NVH samen met andere branche- en beroepsorganisaties in de zorg een brief aan Zorgverzekeraars Nederland (ZN) gestuurd, waarin we dringend aandacht vragen voor de continuïteitsbijdrage en dan specifiek voor de inhaalzorg. In de brief stellen wij oplossingen voor voorziene problemen met de inhaalzorg.

Daarnaast krijgen wij via het meldpunt nog verschillende vragen binnen van leden. Vragen die ook tijdens de Zoomsessie met leden van gisteravond naar voren kwamen zijn met name hoe bezwaar aan te tekenen op basis van de uitbetalingen die nu plaatsvinden, voor de praktijk is de berekening niet goed te controleren. Het elektronisch moeten declareren; daar zitten voor de huidtherapiepraktijken nogal wat haken en ogen aan doordat er geen inzicht is in hoeveel vergoeding de cliënt (nog) heeft. De vragen en het niet overnemen van het debiteurenrisico door de zorgverzekeraars zijn door de NVH aangekaart bij ZN en hier hopen wij spoedig over te kunnen berichten.

Veel andere vragen hebben betrekking op de inhoud van de regelingen en hoe deze voor de praktijk toe te passen. Daarvoor is het belangrijk goed de eerder gecommuniceerde informatie en de aanvullende informatie en veelgestelde vragen op de NVH ledenwebsite na te lezen:

Op de Q&A van ZN worden veel van de vragen die wij vanuit het meldpunt aan ZN hebben gesteld beantwoord, deze worden doorlopend aangevuld. Op onze ledensite hebben we een overzicht gepubliceerd van de veelgestelde vragen  via het meldpunt van de NVH. Ook vind je daar de eerder verstuurde updates  met links naar voorwaarden en analyses over de CB.

Zoomsessie
Over twee weken zal er wederom een Zoomsessie worden gepland. Met aanwezige leden is afgesproken om in toekomstige sessies aangedragen thema’s te gaan bespreken. Hierbij werden al onderwerpen aangedragen als de uitkomsten van het kostenonderzoek en softwarepakketten (met afrekenmodel via aantallen declaraties).

Tijdens de sessies zien wij met name praktijkeigenaren en een relatief kleine kern actieve leden (30 van de ruim 1100 NVH leden). Wij hopen tijdens de sessies ook leden te mogen ontmoeten die bijvoorbeeld werknemer zijn. Jullie hebben tenslotte allen te maken met de coronacrisis en ook als werknemer zul jij vragen hebben. Mocht jij binnen deze groep vallen en heb jij een specifieke vraag stel die vooral ook via het meldpunt dan kunnen wij de sessies daarop inrichten.

Wij horen heel graag!