Nieuws en Actueel

Update continuïteitsbijdrage – Reminder meerkostenregeling

Vanuit de NVH doen wij ons uiterste best om jullie van de laatste informatie te voorzien. Deze keer werden wij echter geïnformeerd door jullie over een zeer positief bericht vanuit ZN. Graag vertellen wij je hier meer over.

Vaststelling generieke continuïteitsbijdrage
Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft aangekondigd dat de definitieve generieke continuïteitsbijdrage, de zogenaamde inhaalzorg, vanaf aankomende zomer op ‘nul euro’ wordt vastgesteld. Hiermee wordt onbedoelde negatieve effecten voor de zorgaanbieder voorkomen.

Dit houdt in dat de zorg die in de tweede helft van 2020 is geleverd, boven de normomzet van 2019, niet aangemerkt wordt als inhaalzorg en dus volledig vergoed wordt. De korting die eerder toegepast werd, vergoeding van 45% in plaats van volledige vergoeding, komt daarmee te vervallen.

De NVH heeft zich, samen met de PPN partijen ingezet om de korting op zorg weg te halen. Met dit positieve bericht is voldaan aan de wens van huidtherapeuten.

Lees hier het bericht van ZN

Reminder meerkostenregeling 11 mei
In onze nieuwsbrief van 16 april hebben wij je geïnformeerd over het aanvragen van de meerkostenbijdrage van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Via dit bericht willen wij je eraan helpen herinneren dat je je aanvraag tot en met 11 mei a.s. kan indienen. Je doet dit via het Zorginkoopportaal van VECOZO.

Veel van de vragen en antwoorden over de aanvraagprocedure en de totstandkoming van de regeling zijn terug te vinden op de Q&A van ZN en in de infograpic en andere documenten op de website van ZN.

UBO
Eenmanszaken hoeven geen UBO aan te vragen. Als je geen mail of brief van Vektis hebt ontvangen, is de UBO bekend of niet nodig en is er dus geen actie vanuit jou vereist. Je kunt dus ja invullen.

Voor vragen aangaande de coronamaatregelen kun je nog steeds gebruik maken van ons meldpunt en zodra er nieuwe informatie beschikbaar is zullen wij jou informeren.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen