Nieuws en Actueel

Paramedisch Platform Nederland (PPN) en KNGF dringen aan op regeling

Persbericht 3 april 2020

Paramedisch Platform Nederland (PPN) en KNGF dringen aan op regeling
Vandaag heeft PPN (waaronder de NVH) samen met het KNGF een brief gestuurd naar Zorgverzekeraars Nederland. Hierin vragen we (nogmaals) met klem aandacht voor de alsmaar oplopende nood en acute financiële uitdagingen die die paramedische zorgverleners momenteel in de bedrijfsvoering hebben: ‘Het water staat ze tot aan de lippen.’

Continuïteit onder druk
We herhalen de oplossingsrichting in de steunmaatregel via de zorgverzekeraars die wij al eerder hebben aangedragen: betaal vanaf 1 maart minimaal 80 procent van de gemiddelde omzet over januari en februari van dit jaar uit. Daarnaast benadrukken we dat de continuïteit van de zorg inmiddels ook zwaar onder druk staat: niet alleen de revalidatie van corona patiënten, maar in toenemende mate ook de uitgestelde paramedische zorg.

Maatwerk
Maandag wordt het steunpakket van het Kabinet opengesteld. Paramedische beroepsbeoefenaars zijn de afgelopen weken door RVO, UWV en de gemeentelijke loketten simpelweg uitgesloten om zelfs maar een aanvraag in te dienen. Alle uitvoerende instanties verwijzen standaard naar de regeling van zorgverzekeraars. Wij dringen aan om een spoedige bekendmaking van een regeling die geldt voor gecontracteerde en niet gecontracteerde zorg inclusief gemengde bedrijven. Daarbij adviseren we rekening te houden met en maatwerk te leveren voor de betrokken paramedische praktijk.

Lees hier de brief