Nieuws en Actueel

NVH steunt Huidkankercampagne #geenvandevijf

Vrijwel niemand beseft het: bij elk contact van de huid met UV-straling loopt de huid schade op. Het gevolg van de opeenhoping van al deze schade vergroot het risico op huidkanker later in het leven aanzienlijk. UV- straling van de zon is de belangrijkste risicofactor voor huidkanker. Inmiddels krijgen 1 op de 5 mensen te maken met huidkanker. Waar dat risico eenvoudig te verkleinen is, zonder dat het genieten van de zon in de weg staat. Dat is de insteek van de huidkankercampagne #geenvandevijf van het Huidfonds, gesteund door de NVDV, patiëntenverenigingen HUKAs, Stichting Melanoom, en NVH. 

De campagne, onder de noemer #geenvandevijf, wil de explosieve groei van het aantal huidkankergevallen een halt toeroepen. Gelukkig overleven de meeste mensen huidkanker, maar de ziektelast is vaak chronisch, en de cosmetische gevolgen heel vervelend. Huidkanker is vaak te voorkomen door verstandig zongedrag én door op tijd verdachte plekjes te laten controleren. Vroege herkenning van agressieve vormen van huidtumoren, zoals melanoom, vergroot de kans op overleving aanzienlijk. Wie meedoet aan de quiz ontvangt de huidkankerpreventiekaart, waarmee je handvatten krijgt om huidkanker te herkennen en tips om veilig te kunnen genieten van een prachtig zonseizoen.

Doe jij ook mee met de campagne?
De NVH ondersteunt deze campagne en wij zouden het fantastisch vinden als zoveel mogelijk huidtherapeuten ook meedoen en de quiz online promoten. Meedoen is heel makkelijk. Gebruik het beschikbare materiaal en plaats het op jouw Facebook en/of Instagram kanaal. Je leest er meer over op deze pagina speciaal voor leden.