Nieuws en Actueel

NLNet Lipoedeemdag 2019

NLNet Lipoedeemdag 2019

Op 25 mei vond de NLNet Lipoedeemdag 2019 plaats in NH Veluwe Sparrenhorst te Nunspeet. Meerdere huidtherapeuten waren betrokken bij deze uitverkochte dag, sommigen bij de organisatie, anderen als spreker.

Clara Feenstra betrad het podium voor een presentatie getiteld 'Begrijp de pijn bij oedeem' en schreef daar het volgende over:
"De dag was helemaal volgeboekt met voornamelijk lipoedeempatiënten en had een gezellig en interactief karakter. Mijn presentatie ging over pijn bij lipoedeem. De fysieke pijn bij lipoedeem kent heel veel kanten en eigenlijk weten we niet waar de pijn vandaan komt. Wat we wel weten is dat na tumescente liposuctie de pijn verdwijnt. Vervolgens aangegeven dat pijn bij lipoedeem voornamelijk psychische pijn betreft: pijn over je uiterlijk, het niet kunnen kopen van kleding, het waardeoordeel van de omgeving, beperkingen rondom beweging etc. De presentatie werd vervolgd door Mark Vondenhoff, wetenschapper op de Haagse Hogeschool met een verslag over het onderzoek wat loopt vanuit de HHS. De zaal was muisstil en de presentatie werd goed ontvangen."

Berra Roodbeen presenteerde haar afstudeeronderzoek naar de kwaliteit van leven na een liposuctiebehandeling bij lipoedeempatiënten:
"In dit onderzoek komt naar voren dat patiënten met lipoedeem verbetering in kwaliteit van leven een half jaar tot een jaar na de laatste liposuctiebehandeling ervaren. Het was erg leuk om interactieve vragen te ontvangen van patiënten. Tevens kreeg ik veel positieve reacties over de uitkomsten van mijn onderzoek. Het was een leerzame en interessante dag. Daarbij was het bijzonder om de saamhorigheid van alle lipoedeempatienten te zien."

De NVH is #trots en moedigt medewerking van huidtherapeuten aan bijeenkomsten van patiëntverenigingen van harte aan! Werk jij mee aan een event van een patiëntvereniging? Laat het ons weten via info@huidtherapie.nl.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen