Nieuws en Actueel

Je bedrijfsvoering eenvoudig vergelijken met andere praktijken

Als ondernemende huidtherapeut weet je dat er bij het runnen van je praktijk veel meer komt kijken dan goede zorg verlenen. Je bent ook verantwoordelijk voor je bedrijfsvoering en een gezond bedrijfsresultaat. Maar weet jij hoe goed je het doet in vergelijking met andere praktijken?

De Qualiview Bedrijfsvoeringstool is een praktisch instrument waarmee je verschillende aspecten van je bedrijfsvoering vergelijkt met soortgelijke huidtherapiepraktijken. De tool is opgedeeld in vijf belangrijke thema’s op dit vlak: algemeen, financieel, patiënt, interne processen & productiviteit en human resources. De Bedrijfsvoeringstool laat je direct zien hoe je op deze vijf thema’s scoort. Elk onderdeel kun je vervolgens dieper analyseren.

 

Vergelijk en verbeter je bedrijfsresultaat

Een gezond bedrijfsresultaat is ontzettend belangrijk voor de toekomst van je huidtherapiepraktijk. In het thema financiën zie je in één oogopslag hoe je op dit vlak ervoor staat. Door vervolgens verder in te zoomen krijg je waardevolle inzichten en weet je direct op welke aspecten je je bedrijfsvoering verder kunt verbeteren. 

Vergelijk je omzet en resultaat/marge met andere praktijken. Of bekijk de verschillen tussen de opbouw van jouw kostenverdeling of bijvoorbeeld de verhouding van opbrengsten uit productgroepen littekentherapie, oedeemtherapie, acnetherapie, camouflagetherapie of overige omzet. Je krijgt dus als het ware een kijkje in de keuken van andere praktijken hoe dit alles zich daar verhoudt.

Elk thema in de Qualiview Bedrijfsvoeringstool bestaat uit een uitgebreide set aan onderwerpen en achterliggende vragen. Zo kijk je binnen financiën naar je huisvestingskosten, schoonmaakkosten, investeringskosten en gebruiksmaterialen, IT-kosten, salaris- en pensioenkosten, scholingskosten, marketingkosten, uitbestedingskosten en eventuele overige kosten.

De Qualiview Bedrijfsvoeringtool geeft je op financieel vlak dus belangrijk inzicht hoe jij je praktijk runt ten opzichte van andere praktijken en op welke kostenposten je mogelijk kunt of moet besparen voor een beter bedrijfsresultaat.


Waardevolle informatie voor grote én kleine praktijken

De thema’s en vragen in de Qualiview Bedrijfsvoeringstool zijn niet zomaar ontstaan. In een uitvoerig traject in samenwerking met SiRM, een gerenommeerd onderzoeksbureau in de zorg, is er onderzocht welke zaken allemaal belangrijk zijn binnen een huidtherapiepraktijk. Zowel groot en klein. Deze informatie en de wijze van presenteren is vervolgens getoetst bij het klantpanel. Hierdoor biedt de Qualiview Bedrijfsvoeringstool waardevolle informatie voor grote én voor kleine praktijken.

 

Wat levert het op?

De Qualiview Bedrijfsvoeringstool geef je eenvoudig en duidelijk inzicht in alle kwaliteitsindicatoren van je organisatie. Je beschikt met de Qualiview Bedrijfsvoeringtool over relevante cijfers waarmee je direct verbeteringen kunt doorvoeren.

Bij het vergelijken met soortgelijke praktijken wordt niet alleen rekening gehouden met praktijkgrootte en omzet, maar ook met de sociaaleconomische omgeving van praktijken. Daarnaast leg je via de Qualiview Bedrijfsvoeringtool snel contact met andere huidtherapiepraktijken die open staan voor het delen van kennis.   

 

Doe mee aan de pilot in samenwerking met de NVH

Qualizorg heeft de NVH betrokken bij de ontwikkeling. We geloven dat deze tool van grote waarde kan zijn voor jou als ondernemer. Om verder te onderzoeken hoe de tool helpt bij het verbeteren van de bedrijfsvoering van huidtherapiepraktijken zijn we een pilot gestart.

Ook meedoen met deze pilot? Start dan voor 30 september. Deelnemende praktijken die voor deze datum starten komen eind oktober bij elkaar (uiteraard binnen de coronarichtlijnen) om de uitkomsten en inzichten met elkaar te evalueren. Hier sluiten ook externe specialisten bij aan die je op basis van de inzichten tips en adviezen kunnen geven. Een bijkomend voordeel: op dit moment start je voor een voordelig tarief van 100 euro in plaats van 395 euro.


Meld je direct aan

Je meldt je eenvoudig aan via de website van Qualiview. Let op: het aantal plaatsen om deel te nemen aan de pilot is beperkt. Schrijf je dus snel in. 


Vrijblijvend kennis maken?

Wil je de Qualiview Bedrijfsvoeringstool liever eerst vrijblijvend proberen? Tot 30 september 2020 kun je vrijblijvend kennismaken met de 'module financiën' die in dit nieuwsbericht is toegelicht. Ook hiervoor kun je je inschrijven via de website.