Nieuws en Actueel

Ondersteuning vanuit Organisatiegraad voor drie nieuwe regio's

Het programma Organisatiegraad helpt paramedici bij het organiseren van samenwerking en het vormen van een netwerk. En dat lukt goed! Er zijn veel initiatieven en nieuwe (multidisciplinaire) samenwerkingsverbanden. Maar: het samenwerken gaat niet vanzelf. Het programma Organisatiegraad wil samenwerkingsverbanden daarom ondersteunen. Met een gezamenlijk community platform voor alle paramedici, regiobeelden, trainingen voor bestuursleden, bij het samen maken van regioplannen en met nog veel meer. Het programma werkt op regioniveau. Helaas kunnen niet alle regio’s worden meegenomen.

Deze week is de keuze gemaakt voor de laatste drie regio’s die na de zomer gaan deelnemen. Bepalend voor de keuze is de ambitie van paramedici in die regio, geografische spreiding, spreiding onder preferente zorgverzekeraars en de mogelijkheid tot aansluiten bij huisartsen.

Dit zijn de nieuwe regio’s:

 • Regio Gouda e.o.
 • Regio Lelystad e.o.
 • Regio Gelderse Vallei en Betuwe

Paramedici in deze regio’s ontvangen binnenkort een bericht met meer informatie.

Ook voor samenwerkingsverbanden die niet binnen de bovenstaande of eerder aangesloten regio’s vallen, biedt het programma hulp en ondersteuning:

 • Het community platform ‘Samen sterk in de regio’ met toolbox
  Een platform voor alle paramedici en dé plek om informatie te vinden en delen. De toolbox bestaat uit nuttige hulpmiddelen voor de volgende stap van jouw samenwerkingsverband.
 • Trainingen voor bestuursleden
  Na de zomer organiseren we diverse trainingen voor besturen van samenwerkingsverbanden. Denk daarbij aan bestuurlijke vaardigheden, samenwerken, communicatie en financieel management. De trainingen zijn gratis. Meer informatie over de datums en trainingen staat binnenkort op het platform.
 • Breekijzer: eerste hulp bij samenwerken
  Heb je (even) begeleiding nodig van een expert? Bij die onderhandeling, dat bezoek aan de notaris, het opzetten van de website, vlottrekken van een niet-lopende samenwerking of  gezamenlijk bepalen van een doel of ambitie? Dan kun je via het programma een expert in te huren voor een korte interventie.
 • Regionale OndersteuningsStructuur (ROS)
  Het programma brengt je graag in contact met de ROS in jouw regio.

Wil je meer weten? Bekijk alle informatie op het platform. Ben je nog geen lid van het platform? Meld je dan aan! https://www.organisatiegraad.nl/aanmelden-platform/

Of lees meer op onze ledenwebsite.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen