Nieuws en Actueel

Extra update corona - 31 maart 2020 - 22:30 uur

De nood is hoog! Vanavond hebben we te horen gekregen dat de landelijke maatregelen tot en met 28 april a.s. verlengd worden. Dit heeft een enorme impact op de huidtherapiepraktijken.

Vanuit de overheid zijn de steunmaatregelen voor de zorg zo ingericht dat dit in eerste instantie via steun vanuit de zorgverzekeraars vorm gegeven moet worden. Daardoor zijn de landelijke maatregelen zoals de TOGS, de NOW en MKB kredietverruiming nog niet ingeregeld voor zorgverlener (paramedisch breed nu niet aan te vragen). Dit is voor de huidtherapie een zorgelijke zaak, aangezien er heel divers gewerkt wordt; gecontracteerd, niet-gecontracteerd en ook zorg die geheel buiten de vergoeding valt. Het is dus van groot belang dat er zo spoedig mogelijk antwoord op deze vraagstukken komt, zodat het voor de huidtherapeuten duidelijk is van welke maatregelen zij gebruik kunnen maken en via welke route zij hier aanspraak op kunnen maken. Al deze onderdelen hebben wij reeds aangekaart en worden nu door de overheid en zorgverzekeraars onderzocht. Wat betekent dit voor nu:

  • Voor het eind van deze week uitsluitsel over het kunnen declareren van zorg op afstand.
  • Uiterlijk dinsdag 7 april duidelijkheid over de route voor de huidtherapiepraktijken: bij welk loket zij de benodigde financiële ondersteuning (zoals TOGS en NOW) kunnen aanvragen.

Er wordt dagelijks overlegd met de verschillende instanties, de situatie en noodzaak is duidelijk, echter kost het de overheid tijd om alles goed ingeregeld te krijgen. Weet dat wij er bovenop zitten en er alles aan doen. Heb je een vraag of ervaar je een knelpunt zorg dat deze via ons meldpunt wordt ingestuurd. Al jullie casussen en meldingen worden meegenomen in de overleggen.