Nieuws en Actueel

Extra corona update - 6 mei 2020 21.00

Het bericht werd in de media al aangekondigd maar vanavond in de persconferentie bekrachtigd: vanaf 11 mei onder gepaste maatregelen mogen ook de contactberoepen zoals kappers, schoonheidsspecialisten en pedicures weer aan het werk. Deze aanpassing geeft ook ruimte aan het weer kunnen opstarten van alle cosmetische zorg binnen de huidtherapie. Uiteraard wel met inachtneming van de 1,5 meter maatregelen en triage uit de leidraad Verantwoord opschalen paramedische zorg in de 1e lijn tijdens de coronacrisis.

Voor alle contactberoepen geldt dat het dragen van extra Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) bij COVID-klachtenvrije cliënten op advies van het RIVM niet nodig is. Wel blijven de reguliere beschermingsmiddelen volgens de reeds geldende richtlijnen noodzakelijk om tot behandeling over te kunnen gaan. Enkel in de gevallen waarbij (volgens de triage groep rood) er noodzakelijke zorg aan huis bij een patiënt die bewezen COVID-19 of symptomen van COVID-19 heeft, is het gebruik van PBM van toepassing. Alleen voor die gevallen kunnen er PBM aangevraagd worden via het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH).

Wij hebben inmiddels via het meldpunt al aardig wat vragen en voorbeelden voor de continuïteitsbijdrage van jullie ontvangen, waarvoor veel dank! Deze voorbeelden zetten de noodzaak extra kracht bij en geeft een beter beeld van de diversiteit binnen de huidtherapie. Heb jij jouw vragen nog niet ingestuurd dan ontvangen wij die alsnog graag via het meldpunt.