Nieuws en Actueel

Extra corona update - 18 maart 2020 - 20.30 uur

Met de update van gisteravond hebben veel leden aangegeven goede en weloverwogen keuzes te kunnen maken in de praktijk. Ook vandaag hebben we niet stil gezeten. Vele vragen die zijn binnengekomen via het meldpunt zijn inmiddels beantwoord. Specifieke vragen met een juridisch karakter worden voor ons door juristen uitgezocht. 

We hebben voor jullie de meest gestelde vragen en de door de overheid beschikbaar gestelde stappen die kunnen worden aangewend om financiële schade zo veel mogelijk te beperken verzameld en op de website in het corona update dossier geplaatst. 

Het RIVM heeft ook een richtlijn preventiebeleid bij hoog risicogroepen gepubliceerd. Dit preventiebeleid is anders dan voor niet risicogroepen en geldt uiteraard voor zowel patiënten als voor huidtherapeuten.  

De NZa heeft inmiddels extra verruiming aangebracht voor zorg op afstand: Iedere zorgverlener die zorg op afstand wil leveren, moet dat volgens de NZa kunnen doen: daarom stellen zij alle eventuele belemmeringen of beperkende voorwaarden in alle zorgsectoren buiten werking. Volgens de NZa is het voor een deel van de zorg mogelijk dat deze op afstand plaatsvindt in plaats van in de behandelkamer, bijvoorbeeld via beeld(bellen), e-mail, patiënten portaal of telefoon. Morgen volgt wederom overleg met VWS en ZN en hopen wij in ieder geval duidelijkheid te krijgen over het vergoed kunnen krijgen van zorg op afstand. 

Om jouw vragen zo goed mogelijk te blijven beantwoorden roepen wij je op deze via het meldpunt te blijven stellen.  

Wij willen jullie danken voor de hartverwarmende reacties die wij op bureau en bij het bestuur ontvangen en zien ook vele mooie initiatieven ontstaan. Praktijken die voorraden handschoenen en mondkapjes doneren aan collega’s, huisartsen en ziekenhuizen. Collega Ellen Kuiper-Kuip die op geheel eigen wijze met haar rappe pen collega's een hart onder de riem steekt en inspiratie brengt met haar blogs.  

Het is mooi om te merken hoe verbonden we zijn.