Nieuws en Actueel

Digitaal aanvraagformulier ontharing gelaat bij genderdysforie

Coöperatie VGZ heeft sinds juli een digitaal aanvraagformulier voor ontharing gelaat bij genderdysforie: https://www.cooperatievgz.nl/zorgaanbieders/algemene-machtigingsaanvraag#/login
 

Het bericht van Coöperatie VGZ: 

Voordelen van het nieuwe aanvraagformulier
Het digitale formulier vermindert de administratieve belasting voor de zorgverlener. Ook zorgt het voor een vlotte afhandeling van de aanvraag, omdat alle gegevens in één keer compleet binnenkomen. Daardoor kunnen we verzekerden en zorgverleners sneller dan voorheen informeren over de uitkomst van de aanvraag.
 
Wat is er nodig voor een complete aanvraag?
We vragen de geregistreerde huidtherapeut om het volgende aan te leveren: het volledig ingevulde digitale aanvraagformulier, inclusief recente foto’s en bij een eerste aanvraag een verwijzing van de huisarts of behandelaar. Alle documenten zijn digitaal in te dienen via de bovenstaande link.

Hoeveel behandelingen machtigen we?
Laserbehandelingen
Als wij de eerste aanvraag voor laserbehandelingen goedkeuren, dan machtigen we voor maximaal 10 behandelingen. Is er een vervolgmachtiging gewenst? Dan hebben wij na die eerste reeks behandelingen een eindrapportage nodig van de huidtherapeut. Bij een goedkeuring van de vervolgaanvraag machtigen wij nogmaals voor maximaal 10 behandelingen. In totaal machtigen we voor maximaal 20 laserbehandelingen.

Elektrische epilatie
Als wij de eerste aanvraag voor elektrische epilatie goedkeuren, dan machtigen we voor maximaal 20 behandelingen. Is er een vervolgmachtiging gewenst? Dan hebben wij na die eerste reeks behandelingen een eindrapportage nodig van de huidtherapeut. Bij een goedkeuring van de vervolgaanvraag machtigen wij nogmaals voor maximaal 20 behandelingen. In totaal machtigen we voor maximaal 40 elektrische epilatiebehandelingen.