Nieuws en Actueel

Corona update - 30 maart 2020 - 21:25

Vandaag een korte update gezien er deze week verschillende momenten zullen zijn waarop wij antwoorden verwachten op onderdelen waar we voor de huidtherapie mee bezig zijn. 

Vorige week vrijdag is de aanvraag voor de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) geopend. Daarin was de zorgsector niet opgenomen omdat deze in eerste instantie onder de hulpmaatregelen vanuit de zorgverzekeraars moeten vallen. NVH heeft eerder al bij de overheid aangegeven dat dit voor de huidtherapie niet correct is, daar er veel zorg wordt geleverd die niet onder gecontracteerde of vergoede zorg valt. Ook is het nog wachten op een uitwerking van de zorgverzekeraars over de video- en telefonische consulten voor de huidtherapie. Over beide onderdelen is dagelijks contact met ZN en de overheid, er zal naar verwachting eind deze week uitsluitsel volgen. 

Morgenavond volgt de persconferentie waarin we horen hoe vanaf 6 april a.s. de landelijke maatregelen zullen worden ingevuld. Er wordt veel van jullie en ons geduld gevraagd, blijf onze berichtgeving volgen. Uiteraard informeren wij jullie zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn!