Nieuws en Actueel

Corona update - 24 juni 2020 10:20 uur

Vanaf aanstaande zaterdag 26 juni worden er door de Rijksoverheid versoepelingen en aanpassingen doorgevoerd in de huidige coronamaatregelen. Voor de huidtherapeuten komt daarmee de verplichting om een mondmasker te dragen te vervallen. De NVH wil daarbij wel benadrukken dat hiermee de ruimte blijft bestaan voor huidtherapeut en patiënt om een eigen afweging te maken om wel een mondkapje te dragen en adviseert de huidtherapeut bij werkzaamheden die binnen 1,5 meter moeten plaatsvinden nog wel gebruik te maken van een mondkapje.

Daarnaast zal het triagestappenplan vervallen en komt daar de gezondheidscheck als voorwaarde voor in de plaats. De maatregelen en adviezen voor quarantaine, testen, registratie voor bron- en contactonderzoek en het naleven van de hygiënemaatregelen veranderen niet.

Meerkostenregeling, continuïteitsbijdrage en inhaalzorg
Graag attenderen wij je er nog een keer op dat indien je gebruik maken van de meerkostenregeling deze tot uiterlijk 29 juni is aan te vragen, daarna zal de aanvraag definitief sluiten.

Op de ontvangen vragen van leden omtrent de verrekeningen (terugbetalingen) van de CB-regeling en het besluit op het schrappen van de inhaalzorg hebben wij nog onvoldoende antwoord vanuit ZN ontvangen. Wij hopen je hierover alsnog spoedig te kunnen informeren.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen