Nieuws en Actueel

Corona update - 2 april 2020 - 20.25

Zoals wij jullie eerder hebben bericht wordt er met man en macht gewerkt aan een goede uitwerking voor de ‘zorg op afstand’ (telefonisch consult en video consult) en de financiële steunmaatregelen. Beide onderdelen worden nu door VWS en ZN verder vormgegeven.

Zorg op afstand
Een groot deel van de zorgverzekeraars heeft inmiddels akkoord gegeven op de codering voor een telefonisch en videoconsult voor de huidtherapie. Vervolgstap is dat de verschillende zorgverzekeraars deze twee nieuwe prestaties voor de huidtherapie versnelt moeten gaan inkopen.

Financiële maatregelen
Om voor de landelijke financiële maatregelen voor de huidtherapie de situatie nog inzichtelijker te maken willen wij alle praktijk eigenaren oproepen om:

  1. Vul (als je dat nog niet hebt gedaan) via de link op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de SBI-code hoofdactiviteit in van jouw onderneming. De meeste huidtherapie praktijken staan vermeld onder de SBI-code 86919 of 86912.
    Te gebruiken toelichting: Aangezien een groot deel van het werk van de huidtherapie valt onder de zogeheten contactberoepen die vanwege landelijke maatregelen nu niet hun vak mogen uitoefenen is de onderneming noodgedwongen gesloten.Door deze melding krijgt de overheid een beter beeld van de omvang van praktijken die nu niet onder de maatregelen vallen (weet jij de SBI-code niet dan kun je die via de Zoektool SBI-codes met je KvK nummer opzoeken).
  2. Vul de 5 vragen voor de NVH vragenlijst in via deze link. Daarmee hebben ook wij een beeld en onderbouwing van de omvang. Ook ontvangen wij daarin graag een korte beschrijving van de huidige situatie van de praktijk en welke impact de landelijke maatregelen hebben.

Werk jij in loondienst ook dan vragen wij jou de NVH vragenlijst (2 vragen) in te vullen. Wij roepen jullie op dit massaal in te vullen om ons daarmee te ondersteunen en wij ook jullie schrijnende casussen in beeld kunnen brengen. Alvast veel dank voor jullie medewerking!