Nieuws en Actueel

Corona update - 13 mei 2020 20.25

Waar we aan de ene kant veel blije en opgeluchte berichten zien van huidtherapeuten die hun geliefde werk weer hervatten, zien we aan de andere kant nog een strijd die we te leveren hebben. Gisteren heeft Zorgverzekeraars Nederland aanvullende informatie naar buiten gebracht over de continuïteitsbijdrage. Daarin de aankondiging dat onder anderen de huidtherapeuten tot 20 mei a.s. wederom moeten wachten om toegang te krijgen tot het aanvragen van de bijdrage.

Ook is het van belang dat de financiële overheidsmaatregelen worden verlengd aangezien de praktijken in de komende periode nog steeds te maken zullen hebben met omzetverlies door de vele aanpassingen in de werksituatie.

Wij vragen jullie aandachtig naar de nieuwe informatie van Zorgverzekeraars Nederland te kijken en na te gaan wat dit voor jouw praktijk betekent. Naast een infographic over de continuïteitsbijdrage is op basis van de vragen die wij aanleveren een overzicht van vragen en antwoorden op de site geplaatst. Voor de huidtherapie zal deze regeling veel maatwerk vragen omdat de percentages omzet tussen vergoede en niet vergoede zorg erg variëren. Vele van jullie hebben reeds vragen hierover via het meldpunt ingediend, wij vragen jullie dit vooral te blijven doen.

Aanstaande vrijdag zal ik tussen 16.00 en 17.00 uur voor jullie online zijn en een weekupdate geven van de genomen acties op deze onderdelen. Wil jij hier graag bij aanwezig zijn dan vragen wij je om je via deze link aan te melden via de ledensite.

Namens het NVH bestuur,

Patrick Groenewegen