Nieuws en Actueel

Corona update 13 januari 2021 – 20.15

Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws, maar dit moet zo blijven en het aantal besmettingen moet nog sneller gaan dalen. Dit was de boodschap tijdens de persconferentie gisteravond met Mark Rutte en Hugo de Jonge. De lockdown blijft en zeker tot en met 9 februari a.s.

Voor de huidtherapeuten blijven de regels tot die tijd gelijk; cruciale beroepen waaronder de zorg en de (para-) medische contactberoepen kunnen hun werk blijven uitvoeren.

Als bestuur blijven wij een moreel appel doen op alle leden van de vereniging. Ga behouden om met de mogelijkheid dat wij zorgverlening kunnen laten doorgaan. Ga niet op zoek naar de grenzen van de regels, dit in het belang van ons mooie vak, de paramedische zorg en de gezondheid van patiënten, je medewerkers en jezelf. Verstuur bijvoorbeeld producten zo veel mogelijk per post en stem met patiënt af als de behandeling nog even kan wachten. Ook nogmaals een dringend verzoek om terughoudend om te gaan met reclame-uitingen. Wanneer je werkt in een setting waarin ook schoonheidsbehandelingen worden uitgevoerd, wees dan heel duidelijk in de communicatie, dat deze vanwege de afwezigheid van de schoonheidsspecialist momenteel niet door kunnen gaan.

Start COVID-19-vaccinatie
Momenteel zijn we in overleg met VWS of het, afgezet tegen de andere prioriteiten, nodig en haalbaar is dat paramedici die in de eerste lijn werken met kwetsbare patiënten eerder worden gevaccineerd dan de groep ‘overige zorgmedewerkers’. Hierover is nog geen uitsluitsel en wordt vooralsnog vastgehouden aan de vaccinatie strategie, waarbij vanaf april de overige zorgverleners, waaronder huidtherapeuten in de eerste lijn worden gevaccineerd. Voor huidtherapeuten die werken in een instelling, wordt de vaccinatie geregeld via de werkgever.
Bekijk hier de vaccinatiestrategie (met doelgroepen en tijdspad) en de bijbehorende Kamerbrief met de laatste stand van zaken.

Bijdrage voor extra kosten door corona
Eerder hebben wij je bericht over de aankomende regeling van de Zorgverzekeraars om zorgaanbieders met een bijdrage tegemoet te komen voor de extra uitgaven die gemaakt moeten worden vanwege Covid-19. Er wordt nog uitvoering gegeven aan deze regeling. Vanuit leden hebben wij ook de vraag ontvangen, waarom wij geen vergoeding per patiënt kunnen ontvangen zoals in de tandheelkunde. Hierover hebben wij bij VWS en ZN verduidelijking gevraagd, maar tot op heden nog geen inhoudelijke reactie mogen ontvangen, anders dan dat er voor de paramedische zorg een tegemoetkoming door de zorgverzekeraars wordt vormgegeven.

Wij hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Wij blijven rekenen op jouw begrip en solidariteit. Heb je vragen of twijfel je over een beslissing? Blijf het ons melden via het meldpunt.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen