Nieuws en Actueel

Aftreden Carolien

Tijdens de ALV op 15 februari is Carolien van Vliet – Schilperoort afgetreden als bestuurslid. Met haar nieuwsgierige en open houding heeft zij binnen de visie- en beleidvorming focus gehouden en ingezet op een sterkere positionering, profilering en doorontwikkeling van de huidtherapie. Met een tweeling onderweg heeft Carolien ervoor gekozen zich terug te trekken uit het bestuur. We begrijpen deze keuze en zijn haar zeer dankbaar voor haar bijdrage binnen bestuur over de afgelopen jaren. Wij wensen haar nog een fijne zwangerschap en veel geluk met haar gezin toe. Dit is geen stap terug, maar een stap richting een nieuw avontuur!

Namens Carolien:
"Ik heb mijn tijd met veel enthousiasme, plezier en bevlogenheid gedaan. Een aantal jaar geleden zag ik een advies voorbij komen. Er werd aan een succesvolle vrouw gevraagd hoe zij toch alle ballen hoog hield. Zij antwoorde daarop: als je succesvol wilt jongleren moet je met één bal beginnen. En dat is precies wat ik ga doen nu ik mijn tweeling verwacht. Eerst het één en in de toekomst zal ik weer meer ballen toe kunnen voegen. Op deze manier hoop ik mijn collega-bestuurders het beste te ondersteunen, door ruimte te maken.  

Ik heb een prachtige periode in het bestuur mee mogen maken. Zo heb ik een kritische stem kunnen geven in de vijf-jaren-visie, beroepsprofiel, met plezier meegekeken met de beroepsethiek: want hoe verhoud je je als huidtherapeut tegenover veranderende zaken en zo ook prioritering aanbrengen in de ‘next steps’ zoals onze chronische huidzorg module eczeem. Er zijn altijd genoeg plannen en ontwikkelingen die belangrijk zijn. Maar welke is belangrijk om NU tot uitvoer te brengen.  

Ook heb ik het NVH bureau tot volwassenheid mogen zien groeien en ik heb alle vertrouwen dat zij mooie plannen, ontwikkelingen en vooruitgang teweeg zullen brengen.  

Ik heb mijn vak vanuit een ander oogpunt actief mogen volgen en kunnen bijdragen. En als er wat mij betreft iets is wat ‘de huidtherapeut’ typeert naast tomeloze ambitie, is het wel het vermogen om te veranderen en daardoor te groeien. Of het nu een praktijk is die uitbreidt met apparatuur, nieuwe interventies ontwikkelt of mooie samenwerkingen ambieert, of zoals op het bureau van de NVH waar o.a. huidtherapeuten zich buigen over de vraag: ‘hoe maken wij ons vak nog beter’.  

Mijn dank aan mijn collega-bestuursleden, voorzitter en natuurlijk de directeur. Ik ga de dynamiek en het doorlezen van alle duizend stukken missen. Ik laat het bestuur in capabele handen achter en heb alle vertrouwen in mijn collega’s dat zij de komende jaren de vereniging (en dus wij als leden) laten floreren."