Eva Huitink

Eva Huitink - beleidsmedewerker kwaliteit

Wat is je achtergrond?
Van 2017 tot 2020 heb ik gezondheidswetenschappen in Maastricht gestudeerd. Hierop aansluitend heb ik een master gedaan, Healthcare Policy, Innovation and Management. Dit is een brede master waarbij je leert over het opstellen en verbeteren van gezondheidsbeleid, implementeren van innovaties en het managen van diverse zorgorganisaties en afdelingen. Doordat ik niet zo goed wist welke tak van gezondheidszorg bij mij paste heb ik mij aangemeld voor een traineeship in Zorg en Welzijn (bij High Select). In twee jaar werk ik voor verschillende zorgorganisaties om werkervaring op te doen en daarnaast volg ik een ontwikkelingsprogramma. NVH is mijn tweede opdrachtgever, ik werk hier sinds april 2022.

Werk je ook nog ergens anders?
High Select, het bureau van waaruit ik een traineeship doe. Daarnaast werk ik 20 uur per week voor woonzorgconcern IJsselheem. Hier werk ik tot midden juni als adviseur kwaliteit.

Wat houdt je functie in?
Als beleidsmedewerker Kwaliteit houd ik mij bezig met verschillende projecten die raakvlak hebben met kwaliteitsverbetering van de beroepsvereniging. Mijn eerste projecten zijn het begeleiden van de pilot visitatie en het schrijven van RI&E voor huidtherapeuten met medewerkers. Daarnaast werk ik aan een kwaliteitshandboek.

Wat wil je bereiken bij de NVH?
Ik wil graag overzicht creëren in kwaliteitseisen en daarbij tools aanreiken die het verhogen van kwaliteit mogelijk maken. Dit maakt het leren en ontwikkelen van huidtherapeuten makkelijker. Daarnaast leer ik graag meer over het reilen en zeilen van een beroepsvereniging en de verschillende stakeholders die zij heeft.

Wat vind je het leukste aan werken bij de NVH?
Ik vind het leuk om te werken in een klein team met korte lijntjes naar collega’s. Hierdoor kan ik veel leren van anderen. Door de ambitieuze jaarplannen verwacht ik dat we in korte tijd hoogstwaarschijnlijk veel kunnen bereiken. Dit geeft veel voldoening. De doelgroep, huidtherapeuten, en haar verschillende partners zijn nieuw voor mij. Dit maakt het werken bij de NVH interessant en uitdagend.

Is er iets dat je wilt delen over je leven naast je werk?
Ik kom uit het oosten van het land (de Achterhoek) en vind het dan ook heerlijk lekker buiten te zijn. Ik hou ervan om te wandelen met de hond en te knuffelen met de kat. Daarnaast kan ik genieten van een lekker wijntje of speciaal biertje op het terras met mijn vriend, vriendinnen of familie.

eva-li.png