Anke Berkers

Anke Berkers - Bestuurslid

Wat is je achtergrond?
In 2016 ben ik afgestudeerd aan de HU. Sindsdien heb ik in loondienst gewerkt en ben kort daarna als onafhankelijk huidtherapeut op freelancebasis gaan werken. Via deze route kwam ik bij Berg Care, ik wilde een training volgen van de MeDioStar Monolith en raakte zo in gesprek over het geven van trainingen, eerst op freelancebasis. Daar het werk en het team als thuiskomen voelde heb ik direct ja gezegd toen mij een loondienstfunctie werd aangeboden. Sinds 2019 werk ik daar met veel plezier en veel afwisseling. In december 2021 ben ik bestuurslid bij de NVH geworden.

Werk je ook nog ergens anders?
Ik werk als klinisch trainer en huidtherapeut bij Berg Care B.V.

Wat houdt je functie bij de NVH in?
​​​​​​​Op strategisch niveau meedenken over besluiten, genomen in een bestuursvergadering. Ik zet me in voor mogelijke taken die verdeeld worden binnen het bestuur.

Wat wil je bereiken bij de NVH?
Op het gebied van beleidsterreinen en aandachtsgebieden richt ik mijn pijlen op het kwaliteitskader cosmetische zorg met een knipoog naar IPL en laserbehandelingen. Daar licht ook mijn expertise en ervaring in het werkveld. Daarnaast heb ik enorm veel interesse in het doen van onderzoek en dataverzameling. Dataverzameling in de huidtherapeutische praktijk is voor mij een zoiets als het opzetten van het ei van Columbus. Het versterkt onze positionering niet alleen als paramedicus maar ook bij andere beroepsgroepen en verwijzers.

Wat vind je het leukste aan werken bij de NVH?
Dat ik buiten mijn aandachtsgebied veel leer over het politieke netwerk, betrokken partijen en besluitvorming op strategisch niveau.

Is er iets dat je wilt delen over je leven naast je werk?
Buiten mijn huidtherapeutische vak ben ik mama van twee kinderen. Mijn hobby is skeeleren en hardlopen (als het mooi weer is).

AnkeBerkers1.png