Timmy Marcus Award 2023

Wie verdient de Timmy Marcus Award 2023?

In 2023 reiken we voor de tweede keer de Timmy Marcus Award uit. Dit is de award voor de huidtherapeut die op onnavolgbare wijze bijdraagt aan het ontwikkelen en verbeteren van ons vak en de beroepsgroep. Een lid dat doorzet, verder kijkt dan de standaard methoden, innoveert of onderzoekt.

TMA-logo.png

Hoe werkt het?

1. NVH-lid opgeven: van 20 februari t/m 30 april kon je als NVH-lid een ander lid opgeven. Uiteraard met motivatie waarom jij vindt dat dit lid de award verdient. 
2. Stemronde 1: van 15 mei tot 5 juni konden alle NVH-leden op alle inzendingen stemmen. De top 3 van leden waarop het meest gestemd is, vormen de genomineerden. 
3. Stemronde 2: tijdens de Dag van de Huidtherapeut brengen alle aanwezige leden ter plekke hun stem uit op 1 van de genomineerden. Elk aanwezig NVH-lid mag 1x een stem uitbrengen. 
4. Uitreiking: de winnaar van de Timmy Marcus Award wordt bekend gemaakt op de Dag van de Huidtherapeut. De winnaar ontvangt een prachtig sculptuur, de Timmy Marcus Award!


Wie won de vorige keer?

In 2018 ontving Ellen Kuijper-Kuip de eerste Timmy Marcus Award uit handen van mevrouw Marcus zelf. Ellen heeft in haar loopbaan veel voor de huidtherapie betekend en gewerkt aan belangrijke mijlpalen binnen het beroep. Zoals de opname van het beroep huidtherapeut onder artikel 34 van de Wet BIG en het zichtbaar maken van het vak. Deze en andere inspanningen die zij heeft geleverd maakten haar de terechte winnaar van deze award.

timmy-ellen-vk.jpg

Wie is Timmy Marcus eigenlijk?

Timmy Marcus (geboren als Hilde Timmers in 1934 in Assen) stond aan de wieg van het beroep huidtherapeut en de opleiding huidtherapie. Zij is een van de grondleggers van het vak en ondertussen erelid van de NVH.

Mevrouw Marcus was, als echtgenote van een Zwolse huisarts, ruim 45 jaar geleden van mening dat er behoefte was aan een professional die zich tussen de schoonheidsspecialiste en de huisarts zou begeven om extra medische zorg aan patiënten met een huidprobleem te kunnen geven. Ze zette zich hier enorm voor in en maakte het mogelijk dat er een opleiding kwam en dat 45 jaar geleden deze gespecialiseerde huidprofessionals zich officieel huidtherapeut mochten noemen.

marcus.jpeg

Reglement Timmy Marcus Award

In het reglement lees je alle voorwaarden van de Timmy Marcus Award.

award2018.jpeg