Stress en mindfulness 

De huid, stress en mindfulness 

Door: Jantine van ’t Klooster MSc, adviseur & coach in de zorg, mindfulness,- en compassietrainer en bestuursvoorzitter ANBOS

Tijdens deze sessie gaat Jantine van ’t Klooster in op wat stress doet met de huid en huidaandoeningen. Want huidproblemen kunnen psychische klachten veroorzaken en andersom kan stress een huidaandoening verergeren.

Mindfulness, zo laat de wetenschap zien, kan een positieve invloed hebben op huidaandoeningen en helpt bij het omgaan met stress, jeuk en pijn. 

Maar mindfulness kan ook jou iets brengen. Want misschien ervaar jij als huidtherapeut, door alle ballen die je omhoog moet houden, ook momenten van stress. Naast de theoretische kant ga je in deze sessie ook zelf aan de slag om te ervaren hoe stressreductie mogelijk is. 

Jantine heeft gewerkt als huidtherapeut en was docent op de Hogeschool Utrecht. Tegenwoordig geeft ze mindfulness- en compassietrainingen in de zorg. Hiervoor volgde ze een opleiding tot mindfulnesstrainer aan het Radboudumc Centrum voor Mindfulness. Daarnaast is ze bestuursvoorzitter van de ANBOS.

In 2022 schreef Jantine het boek 'Lekker in je vel, wat je huid vertelt' dat gaat over de huid, de relatie tussen stress en de huid en mindfulness. Onlangs heeft ze het platform Huidfulness opgericht.

Na het volgen van deze interactieve sessie ga je naar huis met een aantal tools waarmee je voor jezelf en je patiënt stress kunt verminderen. 

Jantine.png