Stikstof Plasma

Stikstof Plasma tijdens post-oncologische therapie

Door: Diedejan ter Horst (huidtherapeut & klinisch trainer) en Drs. Kasia Piotrowska (huidtherapeut)

Tijdens deze sessie vertellen Diedejan ter Horst en Kasia Piotrowska je meer over Plasma Skin Regeneration (PSR) bij post-oncologische littekens. Ze leggen uit hoe plasma gevormd wordt en gaan dieper in op stikstof plasma. Deze behandeling doorboort de huid niet, zoals andere huidverbeterende behandelingen dat wel kunnen doen. Hierdoor ontstaat een andere vorm van wondgenezing. Aan de hand van resultaten, uit eigen onderzoek, gaan zij in op de toepasbaarheid en behandelstrategieën van PSR voor de huidtherapeut.

Daarnaast is er aandacht voor klinimetrie bij deze littekens. Want, niet onbelangrijk, hoe ga jij de resultaten van je therapie meten en welke meetinstrumenten zijn het meest relevant en goed toepasbaar?   

Diedejan is klinisch trainer en heeft onlangs zijn diploma huidtherapie in ontvangst genomen. Kasia is huidtherapeut en eigenaar van haar Skin Centre. Ze heeft een financiële achtergrond en werkt ook als consultant. Door zijn ervaring als klinisch trainer en door de ondersteuning die hij praktijken biedt bij PSR kan Diedejan veel vertellen over PSR bij oncologische littekens. Kasia werkt zelf al enkele jaren met deze vorm van plasma en onderzocht de effecten ervan op verschillende vormen van littekens.

Na deze sessie over PSR weet jij meer over:

  • De huidige evidence
  • De indicaties
  • De klinische relevantie
  • Behandelstrategieën
  • Het toepassen van o.a. PROM’s
Diedejan.png