Eczeemzorgtraject
Jouw rol in een multidisciplinair eczeemzorgtraject
Door: Dr. Femke de Vries, docent-onderzoeker Hogeschool Utrecht en Richtlijnontwikkelaar NVH
In Nederland hebben ongeveer 400.000 mensen constitutioneel eczeem (CE). Om eczeemklachten onder controle te houden, is een hoge mate van zelfmanagement van de patiënt nodig. Maar in de eerstelijnszorg is zelfmanagementbegeleiding nog niet genoeg gepositioneerd. Ook de rol van de huidtherapeut is hierin onduidelijk.
Om CE-zorg in de eerstelijnszorg efficiënter te laten verlopen, is een multidisciplinair zorgtraject ontwikkeld. Hierin staat zelfmanagement centraal. Dit CE zorgtraject wordt momenteel in de praktijk getest. Tijdens deze sessie vertelt Femke de Vries je meer over dit zorgtraject en wat jij als huidtherapeut hierin kunt betekenen.
Femke is huidtherapeut en promoveerde vorig jaar op haar proefschrift naar de organisatie en kwaliteit van de Nederlandse acnezorg. Momenteel zet zij haar onderzoeksambities voort als docent-onderzoeker op de Hogeschool Utrecht. Daarnaast werkt ze bij de NVH waar ze meewerkt aan de ontwikkeling van de Richtlijn Paramedische Zorg voor Kwetsbare Ouderen.
Tijdens deze sessie gaat zij o.a. in op:
- Wat je als huidtherapeut kunt betekenen voor patiënten met CE.
- Waar de zelfmanagementbegeleiding door de huidtherapeut uit bestaat.
- Hoe je als huidtherapeut samenwerkt met andere eerstelijnszorgverleners, in een multidisciplinaire setting.
Deze sessie geeft jou inzicht in de rol die je als huidtherapeut kunt pakken in eczeemzorg. En geeft je een overzicht van wat er nodig is om kwalitatieve zorg te leveren voor deze patiënten.
