Programma


Programmaboek

programmaboek.png

Bereid je voor en lees alvast het programmboek.

  • Bedenk welke sessies je wil volgen.
  • Bekijk wat onze partners jou te bieden hebben.
  • Kies een genomineerde op wie je gaat stemmen.
  • Lees wat je kan doen in de NVH-stand.

Blokkenschema: het hele congres in 1 overzicht

Blokkenschema-A4.png
  • Sessies
  • Partnerstands
  • Posterborden
  • Uitreiking Timmy Marcus Award
  • Borrel & Feest!

Bekijk het blokkenschema hier.


Mythbusting: weg met fabels over skincare!

Door: dr. Heleen Kibbelaar, wetenschapper

Tijdens deze sessie ontkracht Heleen Kibbelaar verschillende hardnekkige mythes uit de huidverzorgingswereld. Want is skincare uit een flesje met pomp wel echt beter dan uit een pot? En hoe zit het met alcohol, parfum, parabenen en sulfaten?

Lees hier verder

1.png

Peelingtechnieken: voor een nog beter resultaat 

jeannette.png

Door: Drs. Jeannette Hessels, Cosmetisch arts KNMG 

Tijdens deze sessie vertelt Jeannette Hessels je meer over verschillende peelingtechnieken. Ze laat je zien welke behandelmogelijkheden er binnen de huidtherapeutische praktijk zijn en welke resultaten je kunt behalen. Ze gaat daarin nét een stapje verder.  

Lees hier verder


Schoonheidsidealen, hoe ver gaan we?

Door: Drs. Natasha E. Labohm, Hogeschooldocent opleiding Huidtherapie, Onderzoeker Lectoraat Wereldburgerschap

Hoe ontstaan schoonheidsidealen eigenlijk? En hoe kijken de verschillende generaties vrouwen tegen cosmetische behandelingen aan? Waar komt de vraag naar cosmetische behandelingen vandaan? Uiteraard spelen sociale media een rol, maar wat nog meer? Natasha Labohm neemt je in deze sessie mee in deze vragen.

Lees hier verder

Natasha.png

Stikstof Plasma tijdens post-oncologische therapie

Diedejan.png

Door: Diedejan ter Horst (huidtherapeut & klinisch trainer) en Drs. Kasia Piotrowska (huidtherapeut)

Tijdens deze sessie vertellen Diedejan ter Horst en Kasia Piotrowska je meer over Plasma Skin Regeneration (PSR) bij post-oncologische littekens. Ze leggen uit hoe plasma gevormd wordt en gaan dieper in op stikstof plasma.

Lees hier verder


Jouw rol in een multidisciplinair eczeemzorgtraject

Door: Dr. Femke de Vries, docent-onderzoeker Hogeschool Utrecht en Richtlijnontwikkelaar NVH

In Nederland hebben ongeveer 400.000 mensen constitutioneel eczeem (CE). Om eczeemklachten onder controle te houden, is een hoge mate van zelfmanagement van de patiënt nodig. Om CE-zorg in de eerstelijnszorg efficiënter te laten verlopen, is een multidisciplinair zorgtraject ontwikkeld. Hierin staat zelfmanagement centraal . Dit CE zorgtraject wordt momenteel in de praktijk getest. Tijdens deze sessie vertelt Femke de Vries je meer over dit zorgtraject en wat jij als huidtherapeut hierin kunt betekenen.

Lees hier verder

Femke_1.png

De huid, stress en mindfulness 

Jantine.png

Door: Jantine van ’t Klooster MSc, adviseur & coach in de zorg, mindfulness,- en compassietrainer en bestuursvoorzitter ANBOS

Tijdens deze sessie gaat Jantine van ’t Klooster in op wat stress doet met de huid en huidaandoeningen. Want huidproblemen kunnen psychische klachten veroorzaken en andersom kan stress een huidaandoening verergeren.

Lees hier verder


Word een echte sciencechecker

Door: Coen Dros, voedingswetenschapper en oprichter & eigenaar Coenfirmation Bias

Het internet staat vol met claims over voeding en de huid. Regelmatig worden wetenschappelijke bronnen aangehaald, waardoor je het idee hebt dat de uitspraak wetenschappelijk onderbouwd is. Maar klopt dat wel?

In deze sessie neemt Coen Dros je mee door het ‘sciencecheck-proces’. Met een paar simpele stappen kun je controleren of een wetenschappelijk onderbouwde claim ook daadwerkelijk klopt. 

Lees hier verder

Coen.png

Efflorescenties in de etnisch-cosmetische dermatologie

Freddy.png

Door: Dr. Freddy Hamerlinck, MD, PhD Dermatoloog

“Je kijkt met je ogen, maar je ziet met je hersenen” aldus Dr. Freddy Hamerlinck. De laatste letter van PROVOKE staat voor efflorescentie. Maar presenteren deze efflorescenties zich bij een gekleurde huid hetzelfde als bij een witte huid? Met andere woorden, herken jij de verschillende efflorescenties als ze zich presenteren bij de gekleurde huid? 

Lees hier verder


De huidrechter doet uitspraak, met jou als jurylid!

Door: Saskia Gooren, huidtherapeut, ondernemer en operatieassistent UMC Utrecht en Lisette van Oostveen, wond- en vasculair verpleegkundig consulent. Met hulp van: Ellen Kuijper-Kuip, huidtherapeut, hoofdredacteur NTVH en docent. 

Altijd al in een jury willen zitten tijdens een rechtszaak? Dit is je kans!  

Tijdens deze sessie wordt een casus gepresenteerd en worden kritische vragen gesteld door ‘de huidrechter’. Als deelnemer neem jij plaats in de jury. Aan de hand van klinisch redeneren ga je keuzes maken en onderbouwen. Wat zal de uitspraak van ‘de huidrechter’ zijn? En wat is jouw invloed op die uitspraak?

Lees hier verder

huidrechter.png

Fysische behandelmethoden voor brandwonden en littekens

Mieke.png

Door: Mieke Anthonissen, Senior Researcher 

In deze boeiende en interactieve sessie geeft Mieke Anthonissen een overzicht van verschillende fysische behandelmethoden van littekens na brandwonden, trauma of chirurgie. Ze combineert hierbij de wetenschappelijke basis met praktische tips. 

Lees hier verder


The world of fractionated lasers and combination treatments

Door: Dr. Matteo Tretti Clementoni, Plastic Surgeon and Laser Surgeon

Er is een groot aanbod van gefractioneerde lasers. De golflengte en instelling bepalen de dieptewerking en intensiteit van de behandeling. In deze sessie gaat Dr. Matteo Tretti Clementoni in op verschillende lasers en hun behandelmogelijkheden en in het speciaal de mogelijkheden van een combinatie ervan. 

Lees hier verder

Matteo.png

Obesitas en relatie met lymfoedeem

Mesut.png

Door: Dr. Mesut Savas, Internist in opleiding, Erasmus MC te Rotterdam

Obesitas is een veelvoorkomend probleem. Dat maakt dat elke huidtherapeut hier in de praktijk mee te maken krijgt. In deze sessie gaat Dr. Mesut Savas in op het ontstaan van obesitas en de huidige behandelingen. Daarnaast licht hij de relatie tussen lichaamsgewicht en lymfoedeem toe.

Lees hier verder


De toekomst van de huidtherapie begint nu! 

Door: Tsjitske M. Haanstra, PhD | Esther Tjin, PhD | Mark Vondenhoff, PhD

Ben jij klaar om je praktijk naar nieuwe hoogten te brengen? Dan is deze sessie echt iets voor jou! Laat je inspireren door de nieuwste ontwikkelingen uit onderzoek en innovatie die een enorme invloed zullen hebben op jouw werk als huidtherapeut. Tijdens deze sessie volg je drie mini-masterclasses.

Lees hier verder

Hogescholen.png

De NVH huidquiz

quiz.png

Door: alle toffe NVH-bureaumedewerkers! 

Heb jij zin in een leuke afsluitende sessie van het NVH jubileumcongres? 

De NVH neemt je in deze quiz mee langs gevarieerde vragen over huidtherapie. Wat weet jij over de huid, de vereniging of het beroep? Het team van de NVH geeft de antwoorden. Zo fris jij je kennis op een interactieve manier op en kun jij in de praktijk aan de slag met nieuwe kennis en weetjes over het vak. 

Lees hier verder


Dames Draaien Door!

3 vrouwelijke artiesten: een DJ, Saxofonist en vocalist maken er tijdens de borrel een feestje van, met hun unieke mix van muziek en live entertainment. Muziek, eten en een drankje zijn de perfecte combinatie om het jubileumcongres met een feest af te sluiten!

ddd.png