Caroline Koetsenruijter

‘Jij moet je bek houden!’  

Door: Caroline Koetsenruijter 

1 op de 2 zorgprofessionals heeft te maken met conflictsores, agressie en geweld. En daar wordt onze plenaire spreker boos van. Caroline Koetsenruijter, auteur van het boek “Jij moet je bek houden”, trapt de dag af, voor zowel het fysieke als het online congres. 

Een onderwerp dat je niet mag missen, want we denken vaak dat agressie normaal is. Dat het erbij hoort of dat het aan jezelf ligt. Tijd om het gesprek met elkaar aan te gaan!  

Caroline Koetsenruijter is de uitgelezen persoon om dit gesprek te starten. Want ook zij heeft te maken gehad met agressie en intimidatie; “Ze hadden jou uit de buik van je moeder moeten snijden”.  

Caroline is onderzoeker, auteur en expert op het gebied van conflicthantering. Ze was werkzaam als onderzoeker aan de Universiteit Leiden en als bemiddelaar op de werkvloer bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Sinds 2007 is ze directeur van Instituut KCB. Caroline werkt met professionals die de regie willen houden bij conflicten, agressie en geweld.  

In deze sessie spreekt Caroline over: 

  • Cijfers, trends en kosten van agressie tegen zorgprofessionals.  
  • Wat er vaak fout gaat in de praktijk.   
  • Het ABCD-model: wat is agressie en hoe reageer je.
  • De meldcode Veilige Publieke Taak ook voor de zorg. 
  • Hoe kun je kalmeren en hoe begrens je.   

Ben jij klaar om het gesprek over agressie met ons te starten? En ben jij benieuwd hoe je als huidtherapeut grenzen kunt stellen, je preventief kunt werken en kun de-escaleren? Ben jij toe aan praktische tips die zorgen voor een veilige werkplek? Zorg dat je deze sessie niet mist! 

Dia1.PNG


2_Social_post_2022_37.png

Ben jij erbij, fysiek of online? Dan ontvang je het boek “Jij moet je bek houden” van Caroline kado!   
Over het boek "Jij moet je bek houden": Ben jij een van die 1,6 miljoen professionals in Nederland die te maken heeft met conflicten met burgers, ouders, klanten, passagiers, cliënten of patiënten? Zit jij ook weleens ’s avonds thuis op de bank na te trillen en te bedenken wat je had willen zeggen of doen toen de situatie escaleerde naar agressie en geweld? Zou jij ook graag minder stress en emotionele belasting willen ervaren door conflicten? Geef jij leiding en vraag jij je af wat jouw rol hierin is? Dan schreef ik dit boek voor jou!