Annemie Galimont

De zin en onzin van voeding en huid

Door: dr. Annemie Galimont

Het is hot and happening: voeding is dé weg naar de verlossing van al je huidproblemen! Een diversiteit aan lifestyle goeroes, zelfbenoemde experts, voedings- en natuurcoaches claimen dat voeding dé oplossing is.  

Het leidt tot een explosie van desinformatie. Verspreid over het internet, op social media, in boeken, artikelen en op YouTube. En in toenemende mate ook in cursussen waarin met zelfverkozen specialisaties wordt gestrooid. Welke daarna in de praktijk gebracht worden.

Voeding en leefstijl spelen zeker een rol in de geneeskunde, maar er zijn ook een aantal hardnekkige misvattingen. Vaak gedacht dat voeding de oorzaak is van huidziekten maar dit is bijna nooit waar. Huidziekten zijn geen metabole aandoeningen zoals type 2-diabetes, waarbij voeding een grote invloed heeft.

In deze online sessie neemt dermatoloog dr. Annemie Galimont je mee in haar dagelijkse “gevecht” tegen desinformatie over voeding. Hoe ga je hier als zorgverlener mee om? Hoe handel je binnen de wet- en regelgeving? En hoe verhouden je professionele standaarden zich ten opzichte van al deze informatie? Want, als zorgverleners, vallen wij onder de WKKGZ en worden verantwoordelijk gehouden voor onze uitspraken en handelingen.

zeshoek-annemie.png