Annefloor van Enst

Zorgmodules, wat heb ik daaraan?

Door: dr. Annefloor van Enst 

Zorgmodules klinken misschien als een ver van je bed show. Maar zijn ze dat ook? Annefloor van Ernst snapt dat wel. “Steeds meer zorg wordt vastgelegd in zorgmodules. Maar wat dat betekent voor jou als huidtherapeut is niet altijd even duidelijk.”   

In deze sessie neemt zij je mee in de wereld van beleid en politiek. En krijg jij de mogelijkheid mee te denken hoe er, ondanks bureaucratische regels, toch een eindproduct komt waar jij wat aan hebt.   

Annefloor studeerde Gezondheidswetenschappen en Biomedische wetenschappen en haalde haar Master in 2009. Daarna werkte zij als promovendus en docent bij het Dutch Cochrane Centre in het toenmalig AMC. Zij heeft gewerkt bij het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten. Met haar bedrijf, Medical Guidelines, ondersteunt zij richtlijnontwikkeling.  

Deze sessie gaat in op:

  • Het belang van transparantie en kwaliteit. 
  • Wat het nut is van een zorgmodule, richtlijn of protocol. 
  • Wat je moet doen als er een nieuwe zorgmodule wordt gepubliceerd. 
  • Hoe je zorgmodules, richtlijnen en protocollen in jouw voordeel kunt gebruiken.  

Je bent uitgenodigd om mee te denken over de zorgmodules van de NVH. Je kunt laten weten hoe deze volgens jou ingericht moet worden en wat je er graag in terug wilt vinden.  

Kortom een interactieve sessie waarin het grotere plaatje wordt uitgelegd en je als huidtherapeut leert wat je, direct en indirect aan zorgmodules hebt.   

zeshoek-annefloor.png