Stijn van Merendonk

Gemotiveerde patiënten? Dat heb je zelf in de hand! 

Door: Stijn van Merendonk 

Benieuwd hoe je jouw patiënt wel zo ver krijgt om diens gedrag te veranderen? Ook als je weinig tijd hebt? Motivational Interviewing kan je helpen om de motivatie bij patiënten te vergroten.  

Deze workshop helpt je om de motivatie van de patiënt te vergroten. Want hoe meer motivatie, hoe groter de kans op gedragsverandering.    

Motiveren kun je leren 
De zorg zal de komende jaren sterk veranderen. Van paramedici wordt verwacht dat ze, naast de ‘inhoudelijke’ kant van het vak, ook in staat zijn hun patiënten te motiveren tot zelfmanagement.  

Geen gemakkelijke opgave. Toch is Stijn ervan overtuigd dat huidtherapeuten dit kunnen.  
Stijn: “Natuurlijk vraagt het om specifieke vaardigheden om patiënten effectief te motiveren voor het maken van gezondere keuzes, maar deze vaardigheden krijgt een huidtherapeut relatief gemakkelijk onder de knie.” 

Stijn van Merendonk is expert op het gebied van Motivational Interviewing. Door zijn jarenlange ervaring in het toepassen van Motivational Interviewing, in diverse zorgsettings en bij verschillende patiëntengroepen, is hij als geen ander in staat om een brug te slaan tussen de theorie en de dagelijkse praktijk van gedragsverandering. Zijn motto:  Gemotiveerde patiënten? Dat heb je zelf in de hand!  

In deze praktische workshop leer je: 

  • Waar de evidence achter gesprekken over gedragsverandering zit. 
  • Hoe intrinsieke motivatie is opgebouwd.  
  • Hoe je verandertaal herkent. 
  • 2 praktische manieren om verandertaal te ontlokken.    
  • Hoe je de kans groter maakt dat je patiënt jouw advies opvolgt?  

Wil jij weten hoeveel invloed je hebt of een patiënt een SPF gaat gebruiken? Hoe je iemand die ‘zijn hakken in het zand heeft’ toch verleidt tot veranderen? En hoe je omgaat met patiënten die ‘ja zeggen, maar nee doen’? In deze workshop krijg je praktische tools aangereikt die je direct kunt toepassen in je gesprekken.  

zeshoek-stijn.png