Sprekers

Plenaire spreker: Caroline Koetsenruijter

1 op de 2 zorgprofessionals heeft te maken met conflictsores, agressie en geweld. En daar wordt onze plenaire spreker boos van. Caroline Koetsenruijter, auteur van het boek “Jij moet je bek houden”, trapt de dag af, voor zowel het fysieke als het online congres. 

Een onderwerp dat je niet mag missen, want we denken vaak dat agressie normaal is. Dat het erbij hoort of dat het aan jezelf ligt. Tijd om het gesprek met elkaar aan te gaan!  

Lees meer

Dia1.PNG

Sprekers fysiek congres:


Professionele video’s maken met je smartphone  

Door: Geertje Algera 

Voor professionele video’s van goede kwaliteit heb je je echt geen dure camera nodig. Met slechts je eigen telefoon kun je hele goede video’s maken! 

In de workshop ‘Professionele foto’s maken met je smartphone’ leert Geertje je de basis van video’s maken op je mobiel. Want video’s maken is tegenwoordig een belangrijke basisvaardigheid voor iedereen. Het is een manier om te communiceren met je huidige en toekomstige patiënten, collega’s en andere zorgprofessionals op social media of je website.  

Lees meer

zeshoek-geertje.PNG

Gemotiveerde patiënten? Dat heb je zelf in de hand! 

Door: Stijn van Merendonk 

Benieuwd hoe je jouw patiënt wel zo ver krijgt om diens gedrag te veranderen? Ook als je weinig tijd hebt? Motivational Interviewing kan je helpen om de motivatie bij patiënten te vergroten.  

Deze workshop helpt je om de motivatie van de patiënt te vergroten. Want hoe meer motivatie, hoe groter de kans op gedragsverandering.    

Lees meer

zeshoek-stijn.png

Jij moet je bek houden! 

Door: André Stuut en Dennis de Getrouwe 

Ja tegen jezelf, nee tegen de ander. Grenzen stellen wordt je amper geleerd terwijl dit zo ontzettend belangrijk is! En niet alleen in je werk maar ook privé. 

In de workshop ‘Jij moet je bek houden!’ gaan André en Dennis jou handvatten geven hoe je kunt handelen bij escalaties en spanningen. Zodat jij de regie kunt houden over jezelf, ook als het heel spannend wordt. 

Lees meer

zeshoek-andre-dennis.png

Sprekers online congres:


De hoofd-halskanker patiënt

Door: Coralie Arends MSc.   

In haar promotieonderzoek richt Coralie zich op het diagnosticeren, classificeren, meten en behandelen van intern- en extern lymfoedeem in het hoofd-halsgebied. In deze online sessie gaat zij in op de verschillende studies voor haar promotietraject en met name de vertaling naar de praktijk. 

Lees meer

coralie-zeshoek.png

Handproblematiek: wij slaan de handen ineen! 

Door: Mara Leszczynski 

In deze sessie vertelt Mara Leszczynski over de meerwaarde van de samenwerking tussen de hand- en de huidtherapeut. Zij doet dit op basis van casussen en haar persoonlijke ervaring. Wil jij meer inzicht in handproblematiek? En wil je weten welke indicaties voor afstemming vragen met de handtherapeut? Dan kun je deze sessie niet missen! 

Lees meer

zeshoek-mara2.png

Zorgmodules, wat heb ik daaraan?

Door: dr. Annefloor van Enst 

Zorgmodules klinken misschien als een ver van je bed show. Maar zijn ze dat ook? Annefloor van Ernst snapt dat wel. “Steeds meer zorg wordt vastgelegd in zorgmodules. Maar wat dat betekent voor jou als huidtherapeut is niet altijd even duidelijk.”   

In deze sessie neemt zij je mee in de wereld van beleid en politiek. En krijg jij de mogelijkheid mee te denken hoe er, ondanks bureaucratische regels, toch een eindproduct komt waar jij wat aan hebt.   

Lees meer

zeshoek-annefloor.png

The good, the bad, and the pretty? 

Hulp bij online marketen van cosmetische ingrepen 

Door: Dr. Anne-Mette Hermans 

Reclame maken als huidtherapeut. Wel of niet? Hoe niet, maar hoe dan wel?  

In deze sessie gaat dr. Anne-Mette Hermans het hebben over het adverteren van medisch cosmetische ingrepen. Want hoe kun je op een verantwoorde manier reclame maken voor je praktijk en behandelingen?  

Op een interactieve manier wordt, aan de hand van voorbeelden, de Reclamecode besproken. Samen met de deelnemers gaat Anne-Mette ideeën uitwisselen over ethische marketing.  

Lees meer

zeshoek-anne-mette.png

Beter goed gejat, dan slecht bedacht…

Door: Marjolein Geurts

Wacht! Stop niet met lezen! Want wij weten dat dit niet het meest populaire onderwerp is! Maar met deze sessie gaat Marjolein Geurts haar best doen het praktischer en leuker te maken. 

  • Regionalisatie 
  • Organisatiegraad 
  • Multidisciplinaire samenwerking

Het zijn termen die geregeld voorbij komen. Waar de meeste huidtherapeuten niet heel enthousiast van worden. Maar heb jij wel helder wat ermee bedoeld wordt? Waarom het belangrijk is? En wat het je oplevert? 

Lees meer

zeshoek-marjolein.png

De zin en onzin van voeding en huid

Door: dr. Annemie Galimont 
 
Het is hot and happening: voeding is dé weg naar de verlossing van al je huidproblemen! Een diversiteit aan lifestyle goeroes, zelfbenoemde experts, voedings- en natuurcoaches claimen dat voeding dé oplossing is.   
 
Het leidt tot een explosie van desinformatie. Verspreid over het internet, op social media, in boeken, artikelen en op YouTube. En in toenemende mate ook in cursussen waarin met zelfverkozen specialisaties wordt gestrooid. Welke daarna in de praktijk gebracht worden. 

Lees meer

zeshoek-annemie.png

Onze Arbeidsvoorwaarden  

Door: mr Heiko van Es  

Wat vinden we binnen de huidtherapie goede arbeidsvoorwaarden? Hoe maak je daar goede afspraken over? En wat mag je als werknemer en werkgever vragen en verwachten van elkaar? Dat leggen we binnen de huidtherapie samen vast in een arbeidsvoorwaardenregeling. 

Lees meer

zeshoek-sprekers-heiko.png

Materiële controle; wat is dit en wat zijn mijn rechten en plichten?  

Door: mr. Katrijn van Berkum en Femke Duyvensz 

In toenemende mate worden huidtherapeuten geconfronteerd met materiële controles of fraudeonderzoek. Dit soort onderzoeken kunnen een behoorlijke impact hebben en veel stress en onzekerheid in de praktijk veroorzaken.  

Lees meer

zeshoek-sprekers-katrijn.png