Training FG-MLD

Over dit evenement

Categorie
Scholing
Datum en tijd
7 okt. 2020 10:00 - 14:00
Locatie
Horn

Training FG-MLD

Training FG-MLD

Uit inventarisatie bij de leden is naar voren gekomen dat zij graag meer vakinhoudelijk scholingsaanbod zouden willen volgen. Daarbij is ook de FG-MLD training genoemd. De NVH Academie heeft voor deze 5-daagse training een mooie ledenkorting kunnen regelen; NVH leden ontvangen 15% korting op het totale inschrijfbedrag.

FG-MLD staat voor: fluoroscopy guided - manual lymphatic drainage 

De 5-daagse FG-MLD training wordt aangeboden door de Lymphoedema Training Academy Nederland (LTA:NL, www.lta-nl.com) in samenwerking met Jane Wigg, Katinka Rutjens en Jean Paul Belgrado. De Lymphoedema Training Academy UK verzorgd de volledige wetenschappelijke inhoud van de training. Jane Wigg heeft al meer dan 24 jaar ervaring in het werken met lymfoedeempatiënten. Als directeur van de MLD-opleiding volgens “Leduc” en als klinisch onderzoeker heeft ze in de wereld van het lymfoedeem haar sporen ruimschoots achtergelaten. In nauwe samenwerking met Jean Paul Belgrado en dr. Liesbeth Vandermeeren heeft ze de FG-MLD opleiding groots op de kaart gezet in Groot Brittannië. In onder meer India, Zuid-Afrika, China, Gibraltar, Australië en Singapore worden therapeuten opgeleid tot ‘Fill&Flush’ FG-MLD therapeut. Jean Paul Belgrado is een fenomeen met meer dan 30 jaar ervaring op lymfoedeemgebied en een naam op het gebied van onderzoek en innovatie. Naast fysiotherapeut en ‘professor' aan de vrije universiteit van Brussel werkt hij in verschillende klinieken waaronder ook het universiteitsziekenhuis van Brussel en in de kliniek van Liesbeth Vandermeeren te Zavetem België. JP Belgrado en dr. Liesbeth Vandermeeren hebben vele onderzoeken op hun naam staan op het onderzoeksveld 'lymfoedeem'.

Katinka Rutjens is verpleegkundige en 'Fill&Flush' therapeut en heeft in 2015 haar opleiding afgerond bij Jane Wigg en JP Belgrado. Vanaf 2017 heeft Katinka via de Lymphoedema Training Academy al 60 oedeemtherapeuten opgeleid in deze revolutionaire nieuwe MLD-techniek. Tijdens deze 5-daagse training word je naast alle nieuwe inzichten op fysiologisch gebied getraind in de nieuwe MLD techniek: ‘Fill&Flush’ met behulp van fluoroscopy. Wetenschappelijk onderbouwing in manuele lymfedrainage! Met de slogan van Jane: “it’s MLD at is's best”. De training wordt op dit moment over de gehele wereld gegeven, in Nederland zijn er ieder jaar twee mogelijkheden.

Hoofddoelen en eindtermen: 
Aan het einde van deze training bezit je over een grondige kennis van de anatomie, pathologie en fysiologie van het lymfestelsel, waarna je onderzoek en theorie van de ‘Fill&flush’ techniek begrijpt. Als student zal je op onderzoek en op feiten gebaseerde geïndividualiseerde behandelingsprogramma’s kunnen opstellen en toepassen. Je beheerst de MLD ‘Fill&Flush’ techniek en kunt deze toepassen in de praktijk. Naast het uitoefenen van MLD bij je patiënt zal er ook aandacht worden besteed aan het SLD (SelfLymphatic Drainage) principe, waardoor je in staat bent je patiënt hierin te onderwijzen en te begeleiden. 

De training is bedoeld voor afgestuurde huidtherapeuten die zich verder willen ontwikkelen in dit vakgebied. Maximaal 18 deelnemers kunnen zich voor deze training inschrijven. De training wordt gegeven in het Engels. (Een Nederlandstalige docent en trainer zullen de gehele training aanwezig zijn om eventueel te vertalen daar waar nodig is). 

Aantal contacturen: 45
Aantal thuisstudie uren: 15,5
Aantal SBU-uren: 30
Totaalaantal uren eindtoets: 135

Aanvangsniveau: HBO Bachelor paramedische zorg 
Niveau: Post- HBO  
Doelgroep: Huidtherapeuten
 
Datum en tijd: 5-daagse training met onderstaande datums:
Webinar: 7 oktober 2020: start 10.00 uur tot max. 14.00 uur

Op locatie:
16 oktober 2020: 13.00 - 18.00 uur
17 en 18 oktober 2020: 09.00 – 18.00 uur
21 november 2020: 09.00 – 18.00 uur
22 november 2020: 09.00 – 17.30 uur

Locatie: Broekstraat 27a, 6085 EM Horn
Catering: Onbeperkt gebruik van koffie, thee en mineraalwater, lunch en lekkernij als versnapering  
 
Docent/trainer: o.a. Jane Wigg en Katinka Rutjens
Kosten deelname: 
NVH leden: €1439,90 (incl.15% korting en 21% BTW) Bedrag is inclusief lesmateriaal,theorie en praktijkexamen)
Niet leden: €1694,- (incl. 21% BTW) Bedrag is inclusief lesmateriaal, theorie en praktijkexamen)

Accreditatie: ADAP geaccrediteerd met 54 punten 
Kwalificaties: Inschrijven voor de training FG-MLD wil zeggen dat je op alle datums aanwezig bent. Bij afwezigheid op één van de gekozen datums kan er geen officieel certificaat worden uitgereikt

Meer informatie: Bekijk deze pagina voor meer informatie, voor artikelen en publicaties klik hier

Aanmelden: De inschrijving, training en administratieve afhandelingen worden verzorgd door Lymphoedema Training Academy Nederland. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar katinka@lymph.org.uk. Door aan te geven dat je lid bent van de NVH (+lidnummer) ontvang je 15% korting op deze training.
Inschrijven is tot 16 september a.s. mogelijk.

Ps. neem bij vragen contact op met het secretariaat via academie@huidtherapie.nl of 035 – 5427552