PPN Academie : “Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP’ (3-daagse training)

Over dit evenement

Categorie
Scholing
Datum en tijd
20 apr. 2020 09:00 - 17:00
Locatie
Ergotherapie Nederland - Utrecht

PPN Academie : “Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP’ (3-daagse training)

“De cursus is een aanrader! Ingrid heeft voor iedere cursist een persoonlijke tip om met het NLP gereedschap te gaan oefenen. Dinsdag sloot ik de cursus af, woensdag had ik een gesprek met een cliënt waarbij ik de technieken direct kon gebruiken. Het gesprek ging de diepte in. Cliënt waardeerde dit en bracht het onder woorden. Ik vond het een bijzondere ervaring. Zonder NLP was dit niet gebeurd!”

“In deze drie dagen heb ik mogen proeven aan een klein stukje NLP. Echter ruim voldoende om inderdaad die verdieping met mijn cliënt te hebben. En misschien nog wel mooier en of even mooi; de verdieping met mijzelf. Een echte aanrader voor iedere zorgprofessional die op zoek is naar meer diepgang!”

In samenwerking met trainingsbureau Ingrid Smit organiseert PPN Academie de 3-daagse training Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)

Heb jij ook vaak te maken met cliënten die je op een andere of diepere laag zou willen begrijpen, motiveren of inspireren? Cliënten die je nog directer en duidelijker zou willen steunen in hun veranderingsproces?  Soms zijn er cliënten waarvan je weet dat je ze directer en beter zou kunnen helpen als je ze op een andere manier kunt benaderen of stimuleren.

Lichamelijke veranderingen, beperkingen en ook de omstandigheden van je cliënten kunnen soms overheersend zijn en kunnen de gedachten, stemming en gedrag van je cliënten enorm beïnvloeden.  Als huidtherapeutwil jij je cliënten zo goed mogelijk helpen met jouw behandelingen. Toch voel je vaak al aan dat er nog veel meer speelt bij je cliënten; lichaam en geest zijn één. Je vraag je af hoe je de juiste vragen kunt stellen om nog beter maatwerk te kunnen leveren. Het liefst kruip je even in de huid van je cliënt, zodat je zelf voelt wat hij/zij nodig heeft. En je wilt samen met je cliënt haalbare en positieve doelen stellen. Zodat jullie allebei tevreden zijn.

En dat kan! Want met praktische NLP-oefeningen (Neuro Linguïstisch Programmeren) leer jij om de juiste vragen te stellen aan je cliënt, zodat je duidelijkheid krijgt in de hulpvraag en kunt ‘afpellen’. Ook hoor je dan direct welke beperkende overtuigingen (wat kan wél). Tot slot leer je tijdens deze training wat het effect is op de fysiologie bij zowel jou als de cliënt.

Als jij je goed kunt verplaatsen in je cliënt, met zowel lichaamswerk als mondelinge communicatie kun jij echt maatwerk leveren en het optimale resultaat behalen in je werk. Hierdoor werk jij doelgerichter, op diepere lagen en ben je veel meer voldaan. Dat is pas het échte werk! Er gaat een wereld voor je open.

Algemeen dagprogramma

  • 9.00 – 9.30: Inloop & ontvangst
  • 9.30 – 11.00: Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP
  • 11.00 – 11.15: korte pauze
  • 11.15 – 12.30: Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP
  • 12.30 – 13.30: Lunchpauze
  • 13.30 – 15.00: Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP
  • 15.00 – 15.15: korte pauze
  • 15.15 – 16.45: Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP
  • 16.45 – 17.00: Afsluiting & evaluatie

Studiebelasting: 24 uur (contactmomenten)  
Aanvangsniveau: HBO Bachelor paramedische zorg   
Niveau: Post- HBO    
Doelgroep: Alle beroepsgroepen die vallen onder PPN kunnen zich inschrijven voor deze cursus (zowel leden als niet leden) EN/NVD/VvOCM/NVLF/NVH/OVN 

Datum: 20 april, 11 mei en 8 juni 2020  
Tijd: 9.00 – 17.00 uur  
Locatie: Opmaat Vergaderen, Huizermaatweg 31, 1273 NA te Huizen

Docent
Ingrid Smit is ondernemer en eigenaar van Trainingsbureau Ingrid Smit. Daarnaast is ze NLP trainer en coach. Jarenlang heeft Ingrid als bedrijfskundige (MBA MRE)  in de vastgoedsector gewerkt en zich beziggehouden met beleggen in en het managen van commercieel vastgoed. Vijftien jaar geleden heeft zij zich verdiept in persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Ingrid ondersteunt leidinggevenden en teamleiders om hun managementvaardigheden en -competenties verder te ontwikkelen op het gebied van persoonlijk leiderschap, motivatie- en communicatievaardigheden.

Daarnaast is ze specialist in het ontwikkelen en verzorgen van maatwerk trainingen voor teams gericht op doelgerichte en efficiënte samenwerking, conflictmanagement en optimale communicatie, met een focus op professionals in de zorgsector.
Ingrid heeft zich de afgelopen 25 jaar ontwikkeld van bedrijfskundige tot organisatieadviseur tot ondernemer, inspirator en gecertificeerd NLP-trainer (sinds 2008) en coach.

Ze verzorgt en ontwikkelt onder andere
– open trainingen rond de thema’s samenwerken, timemanagement, communicatie, management en leiderschap
– NLP practitioner en master practitioner opleidingen voor ergotherapeuten en professionals
– maatwerk teamtrainingen
– individuele coaching en duo-coaching

Kosten deelname  
Leden EN/EV/NVD/VvOCM/NVLF/NVH/OVN   €749,- 
Niet leden                                                                  €849,-
Inclusief cursusmaterialen, catering en gratis parkeren

Accreditatie 
ADAP geaccrediteerd met 19 punten. 
Bewijs van deelname 
Na afloop van de training ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname van de PPN Academie. 

Aanmelden 
Klik hier (website Ergotherapie) om je aan te melden. Na aanmelding ontvang je een bevestiging. De digitale factuur wordt nagestuurd. 

Cursusvoorwaarden
De cursusvoorwaarden kun je hier downloaden.