PPN Academie: Startersdag voor Paramedici 2020

Over dit evenement

Categorie
Scholing
Datum en tijd
26 sep. 2020 09:00 - 17:00
Locatie
’t Hart (VvAA) in Utrecht

PPN Academie: Startersdag voor Paramedici 2020

Na de succesvolle startersdagen van voorgaande jaren, organiseert de PPN (Paramedisch Platform Nederland) ook dit jaar in samenwerking met de VvAA weer de ‘Startersdag voor Paramedici’ op zaterdag 26 september 2020 in Utrecht. De federatie PPN is in 2015 opgericht en bestaat ondertussen uit zes paramedische beroepsverenigingen: EN (ergotherapeuten), NVD (diëtisten), NVH (huidtherapeuten), NVLF (logopedisten), OVN (optometristen) en VvOCM (oefentherapeuten).

Studeer je bijna af en/of wil je in de eerstelijn aan de slag? Of werk je al enkele jaren in dienst als diëtist, ergotherapeut, huid- en oedeemtherapeut, logopedist, optometrist of oefentherapeut Cesar/Mensendieck en wil je voor jezelf beginnen? Kom dan naar de ‘Startersdag voor Paramedici’!

Wegwijs in de eerste lijn

Je maakt deze dag kennis met diverse aspecten van ondernemen in de eerstelijn. Via lezingen en workshops kom je te weten wat er in zo’n beginfase allemaal komt kijken op het gebied van administratie, contracten, wetgeving, financiën & juridische zaken, marketing & sociale media en registratie in het Kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast staat de multidisciplinaire samenwerking in de zorg centraal en hoe je dat kunt vormgeven vanuit een eigen praktijk.

Programma

9:00 - 9:30             Inloop & ontvangst deelnemers bij Gebouw ‘t Hart

9:30 - 9:40             Opening door dagvoorzitter Viola Zegers (VvOCM) & Introductie verenigingen PPN

9:40 - 9:45             Introductie VvAA, door Monique Theunissen

9:45 - 10:15           Plenaire lezing ‘Een eigen praktijk, is dat iets voor mij?’, door Eric van Haperen en Peter Rakké (VvAA)

Waar moet je allemaal aan denken als je als zelfstandige gaat beginnen? Past ondernemen bij jou? Verschil tussen dienstverband-eigenpraktijk. Als je dan die eigen praktijk wil beginnen, begin dan vooral met het maken van een ondernemersplan. Hoe doe je dat?

10:15 - 10:45        Plenaire lezing ‘Kwaliteitsregister Paramedici’, door Lucielle van den Broek (KP)

Iedereen kan het register raadplegen. Als zorgverlener wil je jezelf blijven ontwikkelen en aan kwaliteit blijven werken. Hoe zorg je ervoor dat je kwaliteitsgeregistreerd blijft na het afronden van je opleiding? We laten zien met welke activiteiten je je kwaliteit en deskundigheid op peil houdt. We gaan in op de rol van het KP bij het transparant maken van de kwaliteit.

10:45 - 11:00        Korte pauze

11:00 - 11:15        Verplaatsen naar workshopronde 1

11:15 - 12:15        Workshopronde 1

IPO, vormgeven aan je eigen ontwikkeling, door Thalita Smit (Smit & Cornelder)

IPO, Individuele professionele ontwikkeling. Het is tegenwoordig steeds belangrijker om een lange termijnvisie op uw therapeutisch handelen te hebben. Dat betekent keuzes maken, profileren en evalueren. Dit is niet alleen belangrijk voor uw eigen ontwikkeling, ook Het Kwaliteitsregister Paramedici vraagt om een goed geformuleerde reflectie op uw handelen met daarbij een concreet plan voor uw individuele professionele ontwikkeling (IPO). Maar in de waan van de dag is het lastig om achter uw computer te bedenken waar u over 5 jaar wilt staan, wat uw missie is en wat uw ontwikkelpunten zijn. U wilt waarschijnlijk gewoon cliënten behandelen. De IPO vraagt om een actieve houding ten aanzien van je bedrijfsvoering en persoonlijke ontwikkeling, in een cyclisch proces. Of je nu werknemer bent of zelfstandig ondernemer. We zijn allemaal dagelijks bezig met kwaliteitsmanagement, met het voortdurend verbeteren van onze kennis en vaardigheden, maar we zien dat niet altijd als een IPO. Vaak doen we dit namelijk onbewust, ad hoc en onsystematisch. Maak tijdens deze workshop kennis met het hoe, wat en waarom van het IPO.

De financiële en fiscale aspecten van een eigen praktijk, door Peter Rakké (VvAA)

Tijdens deze workshop komen onder andere onderwerpen aan de orde als; samenwerkingsvormen en met welke contracten krijg je te maken als zelfstandig ondernemer? Welke fiscale regelingen zijn er? Welke investeringen komen er op je af? Wat zijn de risico’s van zelfstandig ondernemerschap?

Van administratie naar jaarrekening, door Eric van Haperen (VvAA)

Het voeren van een goede administratie als zelfstandig ondernemer in de zorg is van groot belang. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat er in een jaarrekening hoort te staan en inzicht te krijgen in ‘van bruto naar netto’. In deze workshop zal Eric van Haperen je meenemen in deze belangrijke onderdelen van het zelfstandig ondernemerschap.

Starter in de zorg? Regel eerst je AGB-code’, door Marcel de Rouw (Vektis)

Zorgaanbieders in Nederland hebben een AGB-registratie nodig om geleverde zorg te kunnen declareren. Bij elke registratie hoort een eigen unieke AGB-code. In alle administratieve processen binnen het zorgveld wordt deze AGB-code gebruikt als identificerende sleutel. Dat maakt het AGB-register het unieke bronregister in de zorg. Regel nu alvast je registratie, zodat je daar straks voordeel van hebt. Vektis beheert het AGB-register. Marcel de Rouw is productmanager van onder andere het AGB-register. Tijdens deze workshop deelt hij alle ins en outs over de AGB-registratie met je.

12:15 - 13:00        Lunchpauze

13:00 - 13:15        Verplaatsen naar workshopronde 2

13:15 - 14:15        Workshopronde 2

Grip op zorgwetgeving (VvAA)

Grip op de zorgwetgeving is voor u als aanstaand praktijkhouder van belang om kwaliteit te kunnen leveren binnen de wettelijke kaders en problemen te voorkomen. In deze sessie, geeft een jurist van VvAA in vogelvlucht een overzicht van de belangrijkste wetgeving, zoals de Wet BIG, Wgbo en Wkkgz. Maar u krijgt vooral een praktische doorvertaling van de belangrijkste aspecten naar de praktijk

De financiële, juridische en fiscale aspecten van een eigen praktijk, door Peter Rakké (VvAA)

Tijdens deze workshop komen onder andere onderwerpen aan de orde als; samenwerkingsvormen en met welke contacten krijg je te maken als zelfstandig ondernemer? Welke fiscale regelingen zijn er? Welke investeringen komen er op je af? Wat zijn de risico’s van zelfstandig ondernemerschap?

Van administratie naar jaarrekening, door Eric van Haperen (VvAA)

Het voeren van een goede administratie als zelfstandig ondernemer in de zorg is van groot belang. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat er in een jaarrekening hoort te staan en inzicht te krijgen in ‘van bruto naar netto’. In deze workshop zal Eric van Haperen je meenemen in deze belangrijke onderdelen van het zelfstandig ondernemerschap.

Samenwerken in de praktijk, door Cokkie van Santen (VvOCM en PPN Regionaal)

Welke plek heeft jouw praktijk in de gezondheidszorg? Werk je alleen binnen de 1ste lijn of ben je ook nodig in de 0de lijn, buurthuis, welzijn? Wil je samenwerken met de specialisten in de 2de lijn, de ziekenhuizen, verzorgingshuizen? Wil je je collega’s paramedici kennen? Samenwerken past goed in de multidisciplinaire afspraken die er zijn met de overheid over de Juiste Zorg Op de Juiste Plek (JZOJP). Cokkie zal je op weg helpen.

14:15 - 14:30        Verplaatsen naar restaurant

14:30 - 15:15        Plenaire lezing ‘Succesvol presenteren en profileren op social media & website

Online zichtbaar zijn met je eigen praktijk is belangrijk. Steeds meer (potentiële) cliënten gebruiken social media en websites van praktijken om te bepalen of zij wel of niet een afspraak maken. Maar hoe zorg je ervoor dat je goed zichtbaar bent online? Welke social media zet je in? En hoe spreek je jouw ideale cliënt aan om juist bij jouw praktijk een afspraak te maken? Deze presentatie gaat hier verder op in.

15:15 - 15:30        Korte pauze

15:30 - 16:15        Plenaire lezing ‘Persoonlijke kracht’, door Ina Giessen (VvAA)

Hoe presenteer jij jezelf? Ontdek wat jouw onderscheid van anderen en hoe je dat in kunt zetten.

16:15 - 16:30        Afsluiting door dagvoorzitter Viola Zegers (VvOCM)

16:30 - 17:00        Netwerkborrel

Studiebelasting: 7 uur (contactmomenten)  
Aanvangsniveau: HBO Bachelor paramedische zorg   
Niveau: Post- HBO    
Doelgroep: Alle beroepsgroepen die vallen onder PPN kunnen zich inschrijven voor deze cursus (zowel leden als niet leden) EN/NVD/VvOCM/NVLF/NVH/OVN 

Datum: Zaterdag 26 september 2020 
Tijd: 9.30 – 16.30 uur (inloop 9.00 - 9.30, netwerkborrel 16.30 - 17.00)  
Locatie: ’t Hart (VvAA), Orteliuslaan 750 te Utrecht.

Kosten deelname  
Leden EN/EV/NVD/VvOCM/NVLF/NVH/OVN   €59,- 
Niet leden                                                           €89,-
Inclusief de ‘Startersgids’ en uitgebreide catering. Let op: Parkeren is voor eigen rekening.

Accreditatie 
Accreditatie voor de ‘Startersdag voor Paramedici’ is aangevraagd. Verwachting is dat deze startersdag met 6 punten geaccrediteerd wordt door het Kwaliteitsregister Paramedici.
Bewijs van deelname 
Na afloop van de training ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname van de PPN Academie. 

Aanmelden 
Klik hier (website Ergotherapie) om je aan te melden. Na aanmelding ontvang je een bevestiging. De digitale factuur wordt nagestuurd. 

Ps. neem bij vragen contact op met het secretariaat via academie@huidtherapie.nl of 035 – 5427552