PPN Academie: Webinar 'Een eigen praktijk, wat komt daar bij kijken'

Over dit evenement

Categorie
Scholing
Datum en tijd
29 sep. 2020 19:00 - 21:00
Locatie
Online webinar

PPN Academie: Webinar ‘Een eigen praktijk, wat komt daar bij kijken?’

Na de succesvolle startersdagen van voorgaande jaren, stond er op 26 september 2020 weer een startersdag voor Paramedici gepland. Helaas gaat deze vanwege COVID19 niet door en zal er een webinar worden gegeven: 'Een eigen praktijk, wat komt daar bij kijken?' De federatie PPN is in 2015 opgericht en bestaat ondertussen uit zes paramedische beroepsverenigingen: EN (ergotherapeuten), NVD (diëtisten), NVH (huidtherapeuten), NVLF (logopedisten), OVN (optometristen) en VvOCM (oefentherapeuten).

Bij het starten van een praktijk sta je voor veel praktische vragen. Deze webinar, die bestaat uit 3 onderdelen en gegeven wordt door 3 inspirerende sprekers, maakt jou startklaar. Als eerste wordt ingegaan op de bedrijfskundige kant, zoals samenwerkingsvormen, contracten en risico's voor de praktijkhouder. Vervolgens bekijken we de financiële kant en de administratie die hierbij komt kijken. Tenslotte komt het Kwaliteitsregister Paramedici aan bod.

Waarom dit webinar: 

  • Praktische adviezen en tips om je eigen praktijk te kunnen starten
  • Gelegenheid tot het stellen van vragen aan bedrijfskundig adviseurs
  • Kennis opdoen over het Kwaliteitsregister Paramedici en de nieuwe criteria
  • Gelegenheid tot het stellen van vragen over het Kwaliteitsregister Paramedici

Programma

19.00-19.05 Opening en introductie 1e spreker door dagvoorzitter PPN
19.05-19.40 1e Spreker Peter Rakké (VvAA)

Start je alleen of ga je samenwerken? En welke samenwerkingsvormen zijn er dan? Met welke contracten krijg je allemaal te maken? Aan welke investeringen moet ik denken en zijn er voor ondernemers nog fiscale regelingen die ook van toepassing zijn? Wat zijn de belangrijkste risico’s als praktijkhouder? Al deze onderwerpen komen in hoofdlijnen in dit onderdeel van het Webinar aan bod

19.40-20.15 2e Spreker Eric van Haperen (VvAA)

Vervolgens zoomen we in op de financiële kant van een eigen praktijk. Dat begint met het voeren van een goede administratie die uiteindelijk leidt tot een jaarrekening. Wat is een jaarrekening en wat kun je ermee? Welke omzet kun je realiseren en wat blijft er nu netto over nadat je alle kosten hebt betaald. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen. 

20.15-20.25 Pauze

20.25-21.00 3e Spreker Manon Notenboom (Kwaliteitsregister Paramedici) & afsluiting dagvoorzitter PPN

Tot slot spreekt Manon Notenboom over het Kwaliteitsregister Paramedici, want als zorgverlener wil je jezelf blijven ontwikkelen en aan kwaliteit blijven werken. Hoe zorg je ervoor dat je kwaliteitsgeregistreerd blijft na het afronden van je opleiding? We laten zien met welke activiteiten je je kwaliteit en deskundigheid op peil houdt. We gaan in op de rol van het KP bij het transparant maken van de kwaliteit. 

Studiebelasting: 2 uur   
Aanvangsniveau: HBO Bachelor paramedische zorg   
Niveau: Post- HBO    
Doelgroep: Alle beroepsgroepen die vallen onder PPN kunnen zich inschrijven voor deze cursus (zowel leden als niet leden) EN/NVD/VvOCM/NVLF/NVH/OVN 

Datum: Dinsdag 29 september 2020 
Tijd: 19.00 - 21.00
Online webinar

Kosten deelname  
Leden EN/EV/NVD/VvOCM/NVLF/NVH/OVN    €29,- 
Niet leden                                                            €39,-

Accreditatie 
Accreditatie aangevraagd 

Bewijs van deelname 
Na afloop van de training ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname van de PPN Academie. 

Aanmelden 
Klik hier (website Ergotherapie) om je aan te melden. Na aanmelding ontvang je een bevestiging. De digitale factuur wordt nagestuurd. 

Ps. neem bij vragen contact op met het secretariaat via academie@huidtherapie.nl of 035 – 5427552