Invitational Conference I Generieke Zorgmodule

Over dit evenement

Categorie
Vereniging
Datum en tijd
29 nov. 2022 19:30 - 21:00
Locatie
online

Om begeleiding en educatie voor mensen met chronische huidziekten te verbeteren wil de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten een kwaliteitsstandaard ontwikkelen over dit onderwerp, in de vorm van een generieke zorgmodule. De zorgmodule richt zich op de zorg voor alle volwassenen met chronische huidaandoeningen bij wie hun klachten onder andere gereguleerd kunnen worden door het toepassen van zelfzorg. Onder chronische huidziekten worden alle huidziekten verstaan die dagelijks klachten geven, gedurende drie maanden per jaar in minstens in twee opvolgende jaren.

Doelstelling van het project
Het doel van dit project is het verbeteren van het zelfmanagement van mensen met chronische huidziekten. Dit wordt gedaan door een generieke zorgmodule te ontwikkelen die zorgprofessionals ondersteunt om hun handelen af te stemmen op de huidige stand van zaken van de wetenschap en voortschrijdende kennis en ervaring vanuit verschillende disciplines en vanuit het perspectief van cliënten en naasten.

Invitational conference op 8 november
Om te zorgen dat de generieke zorgmodule aan zal sluiten bij de praktijk organiseren wij een digitale invitational conference op 29 november van 19.30 tot 21.00 uur. In de bijeenkomst wordt besproken welke knelpunten er op dit moment zijn en of een generieke module kan helpen het knelpunt te verminderen. Daarbij zal in de bijeenkomst een prioritering worden aangebracht in de knelpunten.

Deze sessie is bedoeld voor externe partijen. NVH leden kunnen zich momenteel niet inschrijven.