Expertmeeting Licht & Laser | Online

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Scholing
Datum en tijd
22 sep. 2021 18:15 - 21:45
Locatie
Digitaal

Expertmeeting Licht & Laser

De Expertgroep Licht & Laser organiseert voor alle leden van de vereniging een speciale digitale Expertmeeting voor huidtherapeuten, op veilige afstand maar wel met elkaar verbonden. Een leerzame avond met interessante sprekers, netwerken met collega’s, casuïstiek besprekingen door de partners en de laatste stand van zaken vanuit de Expertgroep Licht & Laser wordt gedeeld.  

18.00 -18.30

Aanvang en inloggen
Neem de tijd om in te loggen en klaar te gaan zitten voor de start van de Expertmeeting Licht & Laser

18.30 – 18.35

Uitleg digitaal platform
Gwen Siroen, Manager van de NVH Academie geeft een korte uitleg over het digitaal platform

18.35 – 19.20

Opening en NVH-leidraad IPL en laser in de huidtherapeutische praktijk
Marit van Boldrik, Huidtherapeut, voorzitter Expertgroep Licht & Laser

Na een jaar samen met de leden van de expert- en werkgroep hard gewerkt te hebben, lanceert Marit de nieuwe NVH-leidraad IPL en laser! De leidraad heeft tot doel tot meer afstemming te komen binnen de beroepsgroep (eenheid van taal en werkwijze) zodat we de stap kunnen maken naar het uitvoeren van doelgericht onderzoek en meer standaardisering van protocollen en practice based handelen. Dit is belangrijk om het kwaliteitsniveau van behandelingen te garanderen. De NVH-leidraad IPL en laser bevat handvatten om een patiënt te begeleiden van intake tot uitbehandeling binnen de huidtherapeutische praktijk. Tijdens deze presentatie informeert ze jullie over dit veelzijdige document en hoe deze in de praktijk gebruikt kan worden.

19.20 – 19.25

Verplaatsen naar de partnersessies

19.25 – 19.40

1. Huidveroudering, lichtjaren terug in de tijd. (Tobrix)
Margot Lemmens (huidtherapeut), Freek Verheijden

Huidveroudering is niet te stoppen, maar we kunnen de huid met verschillende technieken tot op zekere hoogte wel verjongen. In de 15 minuten bespreken we een aantal van deze technieken waarbij de volgende zaken aandacht krijgen: Golflengte, chromofoor, dieptewerking, geschikt voor behandeling van? Gezicht of deel van gezicht, decolleté, andere lichaamsdelen en voor-na foto’s.

2. Licht, Laser én huidverzorging (Eucerin)

Sarah van Velsen

Licht en Laser is niet meer weg te denken uit de huidtherapeutische praktijk, in 15 minuten bespreken we hoe aanvullende huidverzorging hierin ook een rol kan spelen. De volgende onderwerpen zullen we kort behandelen: Versnelde huidregeneratie; huid bescherming en nazorg

3. Fotona 4D Laserlifting (Dalton)

Esther de Geus - Klinisch Specialist /Huidtherapeut - Dalton Medical

Tijdens deze presentatie wordt de 4D Laserlifting besproken aan de hand van een casus. Doelstelling van de presentatie is om je meer inzicht te geven in het gelijktijdig gebruik van meerdere lasertoepassingen. Hierdoor kan op meerdere diepteniveaus de huid worden behandeld en zo een Non-Invasieve Laserlifting van het gelaat worden verkregen.

Aan het eind van de presentatie zul je als deelnemer het verschil tussen de verschillende lasergolflengtes begrijpen en het gebruik van verschillende pulsduren en fluences terug kunnen brengen naar de bijbehorende huidreacties en resultaten.

19.40 – 19.55

Pauze I Partnerbezoek of Netwerkroulette

19.55 – 20.40

Meer aandacht voor veiligheid rondom lasers
Anouk Bliekendaal, huidtherapeut, lid Expertgroep Licht & Laser 

Al sinds de introductie van de laser is er aandacht geweest voor de veiligheid ervan. Om een veilige werkplek te creëren beschikken we graag over de actuele kennis om een laserbehandeling uit te voeren in een ruimte die aan de juiste eisen voldoet. Een risicoanalyse vormt een belangrijke basis om te kunnen werken met lasers. Preventieve maatregelen beperken de kans op schade en fouten. Iedere praktijksituatie is anders en vraagt om een andere aanpak van  laserveiligheid. Voor een ‘laserproof’ praktijk of kliniek heeft de expertgroep de interne richtlijnen voor de laserveiligheid herzien. Een praktisch document die onderdeel is geworden van de NVH leidraad Laser & IPL voor de huidtherapie. We bezochten diverse behandelkamers in het land en bieden hiermee een uniek ‘kijkje door de lens’ in een veilige werkomgeving.

20.40 – 20.45

Verplaatsen naar de partnersessies

20.45 – 21.00

1. Alexandriet/Nd:YAG (SplendorX) laser vs Diode laser(LightSheer) voor ontharen. Welke past het beste bij u? (Laservision)

Jilly Hoose Huidtherapeut & Clinical Trainster

Jilly Hoose bespreekt de voor- en nadelen van beide systemen en de techniek hierachter.

2. Erbium, de kracht van gefractioneerd- en ablatief werken (Berg care)

Anke Overbeek-Berkers en Diedejan ter Horst

In deze kennissessie nemen Anke en Diedejan je mee in de wereld van de Erbium lasers. De casuïstiek gaat over het verwijderen van goedaardige huid- plekjes en vlekjes en wat we moeten weten voordat we de lasers gaan inzetten. Want is iedere Erbium laser hetzelfde en krijg je overal dezelfde resultaten mee? Na afloop van deze kennissessie is jouw klinisch redeneren verbetert als het gaat om de inzet van de Erbium laser en het behandelen van goedaardige huid plekjes en vlekjes.

3. Laser en Cosmeceuticals, een gouden combinatie? (Bloomedical) 

Fiona Overbeek en Mandy van der Linden

Uitleg over de werkingsmechanismen van Er:Glass en CO2 op de huid, in combinatie met Trans Epidermal Delivery.

Een presentatie op basis van voorbeelden uit de praktijk en citaten uit de studie van A.A. Meesters: “ Ablative fractional lasers in the treatment of skin disorders”.In deze presentatie wordt het volgende besproken; Effect van CO2 op de epidermis, dermis; Effect van Er:Glass op de epidermis, dermis; Korte uitleg insluizen cosmeceuticals en ultrasound; Effect van ingesluisde Cosmeceuticals op de epidermis ,dermis na gebruik van ablatieve lasers; Voor/Na resultaten met vermelding van instellingen en gebruikte cosmeceutical

21.00 – 21.05

Verplaatsen naar de volgende sessie 

21.05 – 21.50

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van fractionele lasers en medische indicaties
Dr. Albert Wolkerstorfer, dermatoloog Amsterdam UMC en is voorzitter van de werkgroep laser dermatologie.

Tijdens deze presentatie bespreekt Dr. Albert Wolkerstorfer de nieuwste inzichten op het gebied van drug-delivery voor medische toepassingen. Denk hierbij aan o.a. huidkanker, alopecia en stapelingsziekten.

21.50 – 22.00

Afsluiting I netwerkborrel

 

Studiebelasting: 3 contacturen

Aanvangsniveau: HBO Bachelor paramedische zorg 
Niveau: Post- HBO  
Doelgroep: Huidtherapeuten 
 
Datum: 22 september 2021
Begintijd: 18.00 – 18.30 uur | Aanvang en inloggen (18.30 uur Opening en welkom)
Eindtijd: 21.50 – 22.00 uur |  Afsluiting en netwerkborrel   
Locatie: Digitaal platform
Catering: Zorg zelf voor een heerlijk kopje thee en iets lekkers!
  
Kosten deelname:  
NVH – leden: € 55,00 (incl. BTW)  
Niet – leden: € 165,00 (incl. BTW)
Aspirant leden: € 35,00 (incl. BTW)
(Nog geen lid en wil je van de korting gebruik maken? Meld je dan kosteloos aan als aspirant lid!) 

Accreditatie:  Accreditatie wordt aangevraagd bij stichting ADAP. 
Kwalificaties: Na afloop ontvangt u een deelnamebewijs van de NVH Academie die terug te vinden is in jouw NVH profiel 

Aanmelden: 
Via de oranje aanmeldknop links in het menu. Met het aanmelden ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de klachtenregeling.

Ps. neem bij vragen contact op met het secretariaat via academie@huidtherapie.nl of 035 - 5427552.