Digitale scholing | Voeding, suppletie en huidveroudering

Over dit evenement

Categorie
Scholing
Datum en tijd
29 nov. 2021 19:15 - 21:30
Locatie
Digitaal

Digitale scholing | Voeding, suppletie en huidveroudering

In de digitale scholing ‘Voeding, suppletie en huidveroudering’ die gegeven wordt door het Kennisinstituut voor Voeding en Huid wordt onder andere ingegaan op de zin en onzin van voedingspatronen en supplementen en vertellen zij jou waar je op moet letten bij het beoordelen ervan. De laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van een gezond voedingspatroon en de huid wordt gedeeld en bovenal leer je alle kennis praktisch toe te passen, zodat je direct een absolute meerwaarde kunt bieden tijdens huidverbeterende behandelingen.

Leerdoelen:

 • Anatomie, fysiologie van de huid;
  Na het volgen van deel 1 weet de huidtherapeut welke structuren en nutriënten van belang zijn voor een goede huidconditie en het begrijpen van de rest van het webinar.
 • Huidveroudering;
  Na het volgen van deel 2 weet de huidtherapeut wat er, op nutriëntenniveau, gebeurt in de huid bij het ouder worden en wat intrinsieke en extrinsieke invloeden van huidveroudering zijn.
 • Voeding en huidveroudering;
  Leerdoel: Na het volgen van deel 3 is de huidtherapeut op de hoogte van wat een volwaardig voedingspatroon is, hoe Nederlanders eten en wat de laatste wetenschappelijke inzichten over de rol van voeding bij huidveroudering. Ook weet de huidtherapeut hoe de onderzoeken zijn uitgevoerd en hoe de resultaten moeten worden geïnterpreteerd.
 • Nutriënten en huidverbetering;
  Na het volgen van deel 4 weet de huidtherapeut welke nutriënten mogelijk bijdragen aan het beschermen tegen huidveroudering en bij huidverbetering. Ook weet de huidtherapeut in welke voedingsmiddelen deze nutriënten te vinden zijn en in hoeverre de onderzochte relaties wetenschappelijk zijn onderbouwd en wat de onderliggende mechanismen zijn.
 • Voedingssupplementen;
  Na het volgen van deel 5 weet de huidtherapeut welke nutriënten, in de vorm van supplementen, kunnen worden ingezet als onderdeel van de huidverbeterende behandeling. Na het volgen van deel 5 weet de huidtherapeut waar op gelet moet worden bij het beoordelen van voedingssupplementen (met o.a. collageen, antioxidanten en glycosaminoglycanen) voor huidverbetering.

Studiebelasting: 2 uur  
Aanvangsniveau: HBO Bachelor paramedische zorg   
Niveau: Post- HBO    
Doelgroep: Huidtherapeuten  

Datum: Maandag 29 november 2021
Tijd: 

 • 19.15 –  19.30 uur | Aanvang en inloggen
 • 19.30 – 21.30 uur | Start digitale scholing

Locatie: Online via Zoom
Catering: Zorg zelf voor een lekker kopje thee of koffie.  
   
Docent/trainer: Samantha Jordaans 
Kosten deelname:
NVH leden: € 35,00 (incl. BTW)
Niet leden: € 105,00 (incl. BTW)

Kwalificaties: Na afloop ontvangt u een deelnamebewijs van de NVH Academie die terug te vinden is in jouw NVH profiel.    

Aanmelden: 
Via de oranje aanmeldknop links in het menu. Met het aanmelden ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de klachtenregeling.

Ps. neem bij vragen contact op met het secretariaat via academie@huidtherapie.nl of 035 - 5427552.