Digitale scholing | Inzicht en praktische handvatten rond pijn bij huidproblemen, met een focus op lymfoedeem

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Scholing
Datum en tijd
18 jan. 2022 18:45 - 21:00
Locatie
Digitaal

Digitale scholing | Inzicht en praktische handvatten rond pijn bij huidproblemen, met een focus op lymfoedeem

Wat weet jij van de pijn bij jouw patiënt?

En wat doe je als deze pijn niet weggaat ondanks goede behandelresultaten?

Behandel jij bijvoorbeeld mensen met lymfoedeem, lipoedeem, (brand)wonden of littekens en merk je dat pijnklachten bij enkele van deze mensen aanwezig blijft? Ondanks de inzet van verschillende behandelingen en afname van andere klachten? Zou je verwachten dat de pijn minder zou moeten worden maar blijft deze aanwezig? Misschien is er geen sprake (meer) van weefselschade maar is het sprake van een overwaakzaam pijnsysteem.

Tijd om je kennis over pijn te vergroten
Annemarieke Flemming (MA, PostMSc) is werkzaam als gezondheidszorgpsycholoog. De laatste vijftien jaar bij cluster Pijn & Gedrag. Ze is auteur van bestseller Pijn & het brein. Dit boek is in begrijpelijke taal geschreven voor mensen met chronische pijn.

Dus als er iemand is die jou meer kan vertellen over pijn dan is zij het wel! In samenwerking met de NVH Academie verzorgt zij de digitale scholing ‘Inzicht en praktische handvatten rond pijn bij huidproblemen, met een focus op lymfoedeem’.

In deze digitale scholing leer je in drie sessies de pijn van je huidpatiënt beter te herkennen. Ook krijg je tools waarmee je deze inzichten op begrijpelijke en aanschouwelijke wijze op een praktische manier kunt toepassen. Daarnaast leer je een nieuwe praktische interventie toepassen waardoor de rust- en herstelmodus meer kans krijgt in het lichaam.

Hoe ziet de scholing eruit?
De scholing bestaat uit drie sessies van 2 uur.

Sessie 1 
Verklaringsmodel: de werking van ons pijnsysteem; overlap en verschillen tussen nociceptieve, neuropathische en centraal gesensitiseerde pijn; het herkennen van een ontregeld, overwaakzaam pijnsysteem

Sessie 2
Verklaringsmodel: de werking van ons stressresponssysteem; de overleef/actiemodus t.o.v. de rust- reparatie- en herstelmodus; het herkennen van een ontregelde balans en hoe te werken aan herstel hiervan

Sessie 3
Psychologische comorbiditeiten: leer signaleren welke veelvoorkomende comorbiditeiten een overwaakzaam pijnsysteem en overactief stressresponssysteem in de hand werken en instandhouden

Praktische informatie
Studiebelasting: 6 uur (3x 2 uur)  
Aanvangsniveau: HBO Bachelor paramedische zorg   
Niveau: Post- HBO    
Doelgroep: Huidtherapeuten 
Accreditatie: 6 punten ADAP
Kwalificaties: Na afloop ontvang je een deelnamebewijs van de NVH Academie. Deze is terug te vinden in jouw NVH profiel. 

Datum*:
Dinsdag 18 januari 2022
Dinsdag 25 januari 2022
Donderdag 3 februari 2022

*alle dagen moeten gevolgd worden wil men in aanmerking komen voor accreditatiepunten

Tijd:
18.45  – 19.00 uur | Aanvang en inloggen
19.00 –  21.00 uur | Start digitale scholing

Locatie: 
Online
   
Kosten deelname:
NVH leden: € 99,00
Niet leden: € 250,00

Wil jij je kennis over pijn ook vergroten? Meld je nu aan!

Aanmelden: 
Via de oranje aanmeldknop links in het menu. Met het aanmelden ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de klachtenregeling.

Ps. neem bij vragen contact op met het secretariaat via academie@huidtherapie.nl of 035 - 5427552.