Capaciteitsraming scenarioworkshop

Over dit evenement

Categorie
Vereniging
Datum en tijd
4 okt. 2022 19:00 - 21:30
Locatie
online

Hoeveel huidtherapeuten zijn er in de nabije toekomst nodig en hoeveel moeten er dan opgeleid worden? Om deze vraag goed onderbouwd te beantwoorden gaat Nivel, kennisinstituut in de gezondheidszorg, in opdracht van de NVH een capaciteitsraming uitvoeren.

Aan de hand van een onderzoek bepalen we wat de optimale opleidingsinstroom is, om zo niet te veel maar ook niet te weinig huidtherapeuten op te leiden in Nederland. Binnen het onderzoek gaan we informatie ophalen bij afgestudeerde huidtherapeuten en studenten aan de opleiding huidtherapie. Daarnaast vindt er een scenarioworkshop plaats waarmee we met huidtherapeuten de vraagontwikkelingen en scenario’s voor de arbeidsmarkt voor huidtherapeuten in kaart gaan brengen.

Scenarioworkshop op 4 oktober 2022

We houden op 4 oktober om 19.00 uur een online scenarioworkshop. Daarvoor zoeken wij een diverse afvaardiging vanuit de huidtherapie. Van net afgestudeerd tot oude rot in het vak, van werknemer tot werkgever, enz. Heb jij interesse om met ons in deze workshop de vraagontwikkelingen en scenario’s voor de arbeidsmarkt voor huidtherapeuten in kaart te gaan brengen?

De workshop wordt georganiseerd en begeleid door medewerkers van Nivel. Er komen verschillende onderwerpen aan bod, die verdeeld zijn in twee clusters:

  • demografische, epidemiologische en sociaal-culturele ontwikkelingen onder de relevante bevolkingsgroepen in Nederland
  • ontwikkelingen in de organisationele context waarin huidtherapeuten werkzaam zijn        

We vragen jou om voor elk onderwerp tot een impact-inschatting te komen. Dit gebeurt onder begeleiding en we maken gebruik van ‘groupware-software’. Hiermee kunnen we trends per onderwerp categoriseren en prioriteren. Daarnaast ondersteunt de software een ‘stemronde’ voor het verwachte effect van de trends op de benodigde capaciteit.

Het doel is van de workshop is om scenario’s te kunnen bepalen. In de scenario’s kunnen ook de beleidsmatige ontwikkelingen en onzekerheden verwerkt worden. Deze scenario’s en de uitkomsten van de nog te houden enquête worden meegenomen in het vervolgtraject.

Aanmelden kan tot en met zaterdag 25 september 2022

Kwalificaties: 2 geaccrediteerde punten.
Let op: de KP punten voor het bijwonen van deze sessie (onderdeel ‘Deelname aan beroepsgerelateerde commissies, platforms en (regio)bestuur van de’ beroepsvereniging) worden verwerkt na aanmelding en geheel bijwonen van de sessie. Daarnaast zal er een certificaat automatisch aan jouw Mijn NVH worden toegevoegd.