Training Advanced Oedeem Management | Innovatieve chronische oedeemzorg

Over dit evenement

Categorie
Scholing
Datum
5 sep. 2022
Locatie
Digitaal

Training Advanced Oedeem Management

De innovatieve chronische oedeemzorg vanuit wetenschappelijk oogpunt. Het accent van de training ligt op het totaalconcept van chronische oedeemzorg. De NVH Academie heeft voor deze 6-daagse training een mooie ledenkorting kunnen regelen; NVH leden ontvangen 15% korting op het totale inschrijfbedrag.


Inhoud

FG-MLD staat voor: fluoroscopy guided - manual lymphatic drainage. Maar FG-MLD is meer dan MLD. Het accent ligt op het totaalconcept van chronische oedeemzorg.

Betere oedeemzorg belooft nóg meer tevreden en nóg beter behandelde patiënten. Niet alleen door de aangeleerde nieuwe MLD techniek, maar vooral doordat het complete oedeem behandeltraject een nieuwe boost krijgt. Van anamnese naar individueel behandelplan naar zelfmanagement en van reductie naar consolidatie en alles ertussen in. Alles vanuit wetenschappelijk oogpunt! Dat is chronische oedeemzorg anno nu!

De 6-daagse Advanced Oedeem Management training wordt aangeboden door de Lymphoedema Training Academy Nederland (LTA:NL, www.lta-nl.com) in samenwerking met Jane Wigg, Katinka Rutjens en Jean Paul Belgrado.
De Lymphoedema Training Academy UK verzorgt de volledige wetenschappelijke inhoud van de training. Jane Wigg heeft in nauwe samenwerking met Jean Paul Belgrado en dr. Liesbeth Vandermeeren de FG-MLD opleiding groots op de kaart gezet in Groot Brittannië.

Katinka Rutjens heeft ze meegewerkt aan verschillende onderzoeken op chronisch oedeem gebied. Samen met, huidtherapeut, Suze van Beusekom heeft ze onderzoek gedaan naar oedeem bij lipoedeem patiënten en dit gepresenteerd tijdens het ILF congres in Chicago in 2019.

Tijdens deze 6-daagse training word je naast alle nieuwe inzichten op fysiologisch en pathologisch gebied getraind in de nieuwe MLD techniek: ‘Fill&Flush’ met behulp van fluoroscopy. Wetenschappelijk onderbouwing in chronische oedeemzorg! Met de slogan van Jane: “it’s MLD and oedema care at it's best”. De training wordt op dit moment over de gehele wereld gegeven, in Nederland zijn er ieder jaar twee mogelijkheden.


Hoofddoelen en eindtermen

 • Aan het einde van deze training bezit je over een grondige kennis van de anatomie, pathologie en fysiologie van het lymfestelsel, waarna je onderzoek en theorie van de ‘Fill&flush’ techniek begrijpt.
 • Als student zal je op onderzoek en op feiten gebaseerde geïndividualiseerde behandelingsprogramma’s kunnen opstellen en toepassen.
 • Je beheerst de MLD ‘Fill&Flush’ techniek en kunt deze toepassen in de praktijk.
 • Je begrijpt en beheerst verschillende andere interventies die toegepast worden in de chronische oedeemzorg, zoals compressie en verschillende apparatuur.
 • Naast het uitoefenen van MLD bij je patiënt zal er ook aandacht worden besteed aan het SLD (Self- of Simple Lymphatic Drainage), principe, waardoor je in staat bent je patiënt hierin te onderwijzen en te begeleiden. 

Doelgroep:
De training is bedoeld voor afgestudeerde huidtherapeuten die zich verder willen ontwikkelen in dit vakgebied. Maximaal 16 deelnemers kunnen zich voor deze training inschrijven. De training wordt gegeven in het Engels. (Een Nederlandstalige docent en trainer zullen de gehele training aanwezig zijn om eventueel te vertalen daar waar nodig is). 


Praktische informatie

Aantal contacturen: 45
Aantal thuisstudie uren: 15,5
Aantal SBU-uren: 30
Totaalaantal uren eindtoets: 90

Aanvangsniveau: HBO Bachelor paramedische zorg 
Niveau: Post- HBO  
Doelgroep: Huidtherapeuten
 
Datum en tijd: 
6-daagse training met onderstaande data:

Online: 

 • 5 september 2022     10.00 – 15.00  uur
 • 12 september 2022     10.00 – 15.00  uur

Op locatie:

 • 16 september 2022    9.00 – 18.00 uur
 • 17 september 2022     9.00 – 18.00 uur
 • 18 september 2022    9.00 – 18.00 uur
 • 8 oktober 2022           9.00 – 17.30 uur (praktijkexamen)

Locatie: Broekstraat 27a, 6085 EM Horn (Limburg)
(bij groepen groter dan 10 wordt uitgeweken naar een andere locatie in de buurt)

Catering: Onbeperkt gebruik van koffie, thee en mineraalwater, lunch en lekkernij als versnapering  
 
Docent/trainer: o.a. Jane Wigg en Katinka Rutjens
Kosten deelname: 
NVH Leden: € 1542,75 (incl.15% NVH korting en 21% BTW) Bedrag is inclusief lesmateriaal, eten en drinken, theorie en praktijkexamen)

Niet leden: €1815,- (incl. 21% BTW) Bedrag is inclusief lesmateriaal, eten en drinken, theorie en praktijkexamen)

Accreditatie: ADAP geaccrediteerd met 54 punten 
Kwalificaties: Inschrijven voor de training Advanced Oedeem Management wil zeggen dat je op alle data aanwezig bent. Bij afwezigheid op één van de gekozen data kan er geen officieel certificaat worden uitgereikt

Meer informatie: Voor meer informatie klik op deze link, voor artikelen en publicaties klik hier.


Aanmelden: De inschrijving, training en administratieve afhandelingen worden verzorgd door Lymphoedema Training Academy Nederland. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar katinka@lymph.org.uk. Door aan te geven dat je lid bent van de NVH (+lidnummer) ontvang je 15% korting op deze training.

Inschrijven is tot 21 augustus 2022 a.s. mogelijk. Vol=Vol I  maximaal aantal deelnemers is 16 personen

Vragen?
Neem bij vragen contact op met het secretariaat via academie@huidtherapie.nl of 035 – 5427552.