IPO, jouw toegevoegde waarde in de praktijk

Deelname

Aanmelden mogelijk tot
30 aug. 2021 08:00:00
Aanmelden

Over dit evenement

Categorie
Scholing
Datum en tijd
13 sep. 2021 09:30 - 16:00
Locatie
Kantoor Naarden

Cursus IPO - Individuele Professionele Ontwikkeling  

Het is tegenwoordig steeds belangrijker om een lange termijn visie op je therapeutisch handelen te hebben. Dat betekent keuzes maken, reflecteren, profileren en evalueren. De toekomst veranderd en vraagt om meer ondernemerschap. Je redt het niet meer met alleen het uitvoeren van behandelingen. Er wordt van je verwacht dat je nadenkt over jouw eigen handelen, dat je in actie komt ten behoeve van de groei en/of voortgang van jouw praktijk. Dat je meer met een ondernemende blik naar je vak kijkt, of dit nu vanuit een loondienst verband is of vanuit het eigen ondernemerschap.

Dit is niet alleen belangrijk voor je eigen ontwikkeling, ook het Kwaliteitsregister Paramedici vraagt om een goed geformuleerde reflectie op jouw handelen met daarbij een concreet plan voor je individuele professionele ontwikkeling (IPO).  

Maar in de waan van de dag is het lastig om achter de computer te bedenken waar je over 5 jaar wilt staan, wat je visie is en wat je ontwikkelpunten zijn. Je wilt waarschijnlijk gewoon cliënten behandelen!  

De cursus Individuele Professionele Ontwikkeling (IPO) laat je op een speelse manier (her)ontdekken waar jouw talenten liggen en hoe je dat beter voor het voetlicht kunt krijgen. Je krijgt inzichten in het waarom van de IPO, wat is precies de Demingcirkel en hoe pas ik dit toe in de praktijk, waarom een visie nodig is om smart doelen te kunnen stellen. Je leert reflecteren op je eigen handelen. Je leert beschrijven wat jouw ontwikkelpunten zijn en gaat hier adequate (smart) acties bij formuleren. Ook wordt duidelijk hoe je uitkomsten van cliëntervaringsonderzoeken zoals Qualiview kunt verwerken in jouw IPO.  

Doel/Resultaat:   
Reflecteren op uw eigen therapeutisch handelen en dit schriftelijk weergeven in het digitale portfolio. Concrete ontwikkeldoelen opstellen en daar passende activiteiten bij kiezen.  

Studiebelasting: 8 uur   
Voorbereidingstijd: 2 uur voor uitwerken zelfstudieopdrachten en formuleren vragen en/of bespreekpunten   
Zelfstudiemateriaal: Zelfstudieopdrachten worden vier weken (bij vroeg inschrijving) of twee weken voor de cursusdag via het secretariaat verzonden  
Aanvangsniveau: HBO Bachelor paramedische zorg  
Niveau: Post- HBO   
Doelgroep: Huidtherapeuten  
  
Datum: 13 september 2021   
Tijd: 09:30 tot 16:00 uur  
Locatie: APPR (kantoor NVH); Gooimeer 4 – 15 in Naarden  
Catering: Onbeperkt gebruik van koffie, thee en mineraalwater, lunch en lekkernij als versnapering   
  
Docent/trainer: Thalita Smit  
Kosten deelname: 
NVH leden: €165 euro (incl. BTW) 
Niet-leden: €236 euro (incl. BTW)  
Accreditatie: ADAP geaccrediteerd met 9 punten  
Kwalificaties: Na afloop ontvangt u een deelnamebewijs van de NVH Academie die terug te vinden is in jouw NVH profiel   

Aanmelden: 
Via de oranje aanmeldknop links in het menu. Met het aanmelden ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de klachtenregeling.

Ps. neem bij vragen contact op met het secretariaat via academie@huidtherapie.nl of 035 - 5427552.